Занадто жорсткі заходи: економіст вказав на катастрофічні наслідки карантину в Україні

Занадто жорсткі заходи: економіст вказав на катастрофічні наслідки карантину в Україні
Ексклюзив
Читать на русском

Віктор Суслов вважає що карантинні заходи в Україні занадто жорсткі

Українська економіка може ніколи не оговтається від наслідків карантину. Про це в ексклюзивному коментарі APnews розповів експерт з економічних питань Віктор Суслов.

За його словами, на цей момент робити прогноз складно, тому що невідома дата закінчення карантину.

"За заявою української влади він триватиме ще два роки. У нас буде в будь-якому випадку велике падіння економіки. Так, в кінці другого кварталу через карантин у нас вже буде падіння ВВП понад 11% в річному численні. МВФ дає нам падіння 7, 7%", - зазначив економіст.

Читайте також:

При цьому він вказав, що відновлення економіки може зайняти близько п'яти років, але також існує ймовірність, що цього не буде, тому що влада застосувала занадто жорсткі заходи.

"При такому обсязі падіння і при сприятливих умовах Україна зможе повернутися на докарантинний рівень не швидше ніж через чотири - п'ять років. Якщо ці прогнози в цьому році збудуться. Реальність може бути ще гірше, ніж ці прогнози. Україна пішла шляхом надто жорстких карантинних заходів. Наш уряд примусово зупинив роботу української економіки. Україна втрачає зовнішні ринки, робочі місця і головне - Україна втрачає робочу силу, тому що люди шукають зараз будь-яку можливість виїхати, щоб жити та працювати за кордоном. Якщо це відновлення буде, тому що існує ймовірність, що Україна не повернеться на докаранинний рівень", - підсумував Суслов.

Як раніше повідомляв APnews, у квітні 2020 державний бюджет України по доходах недоотримав на 11,6% - 13,6 мільярда гривень.

Новини партнерів

Зеленський заявив, що другий етап медреформи буде призупинено
На Київ обрушилася негода і град: вулиці затопило, машини "плавають" на дорогах. Фото і відео

Найпопулярніше за тиждень