Замах на вбивство Шефіра скоїли професіонали, швидко розкрити справу не вийде – генпрокурор

Замах на вбивство Шефіра скоїли професіонали, швидко розкрити справу не вийде – генпрокурор
Читать на русском

Венедіктова заявила, що на місці події відпрацювали експерти-криміналісти.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що замах на вбивство першого помічника президента Сергія Шефіра скоїли професіонали. Додала, що розслідувати справу за "гарячими слідами" не вдасться.

Про це Венедіктова заявила в ефірі "Україна 24" ввечері 22 вересня, передає APnews.

"Чи можливо затримати злочинця за дві-три доби? Тут не йде лік на години, тому що там, вибачте, простаки не працювали. В цій безпосередньо справі ми стикнулися з професіоналами.

В нас відпрацювали безпосередньо на місці події експерти-криміналісти, службова собака, відпрацювали люди, які розуміються на тому, що відбувається.

Це був гарно побудований замах, і люди знали, що вони робили. Тому так швидко, судячи з професіоналізму пострілів, ми розуміємо, що це зробити неможливо (розкрити справу за гарячими слідами – ред.)", - підкреслила генпрокурорка.

Крім того, вона зазначила, що 22 вересня була спільна нарада правоохоронних органів щодо замаху на Шефіра, скоєного вранці того ж дня.

"Буде створена спільна слідча група. На сьогодні продовжують тривати слідчо-оперативні дії. Коли ми закінчимо їх, щоб ми змогли систематизувати цей матеріал, проаналізувати його, вже можна робити наступні якісь висновки", – заявила Ірина Венедіктова.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, сьогодні, 22 вересня, невідомі скоїли замах на Сергія Шефіра. Сам він не постраждав, але поранення отримав його водій. Також ми писали, що відомо про Сергія Шефіра, в авто якого 18 разів стріляли під Києвом.

Новини партнерів

Екс-гравець збірної України Артем Мілевський оголосив про завершення футбольної кар'єри
В авіакатастрофі у РФ загинули шестеро військових, тіла загиблих шукають вже добу. Фото

Найпопулярніше за тиждень