Залізничне та авіасполучення в Україні можуть запустити раніше, ніж анонсувало МОЗ, - Криклій

Залізничне та авіасполучення в Україні можуть запустити раніше, ніж анонсувало МОЗ, - Криклій
Читать на русском

Потяги можуть запустити до 1 червня, а літаки до 15 червня.

Залізничне пасажирське сполучення в Україні має відновитися до 1 червня, а внутрішні авіаперельоти планують запустити до 15 червня.

Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву міністра інфраструктури Владислава Криклія в ефірі "Сніданку з 1+1".

Загалом у Міністерстві охорони здоров’я анонсували відновлення міжміського автобусного й залізного сполучення з 1 червня.

При цьому, Криклій заявив, що поїзди запустять раніше, вже цього тижня, проте точна дата наразі невідома.

За його словами, першими запрацюють приміські електрички, потім поїзди далекого сполучення: швидкісні експреси та нічні поїзди, які курсуватимуть передусім на південь. Також потяги поїдуть за кордон.

Варто зазначити, що поїзди проходитимуть "транзитом" повз ті регіони, де епідемічна ситуація не дозволяє руху транспорту.

"Робити висадку можна, а підбирати пасажирів - з логіки прийнятих рішень воно буде не раціональним і наражатиме на небезпеку інших пасажирів. Треба пам’ятати, що транспорт - це не тільки підвищення мобільності, але і розповсюдження хвороби", - пояснив міністр інфраструктури.

Він також зазначив, що вже в середу чи четвер розпочнеться продаж квитків на потяги.

Як сказав Криклій, через карантин ціни на квитки не підвищаться, проте вони подорожчають на літній період на 7 %, як це завжди було.

Під час посадки у вагон всім пасажирам будуть проводити температурний скринінг, без маски до вагонів нікого не пускатимуть.

"Я не думаю, що всі в масках будуть спати. Принаймні, коли ми будемо їхати у приміських електричках, всі будуть дотримуватися маскового режиму.

Щодо купе і плацкартів, то там фіналізуються рішення, щоб родина могла підселятися – і там без обмежень. Якщо не родина, то тоді, можливо, з якимись додатковими обмеженнями. Зараз це рішення має фіналізуватися", - резюмував він.

Також глава Мінінфраструктури заявив, що запуск внутрішніх авіаперельотів теж планують перенести.

Повітряне сполучення між містами, де немає загрозливої ситуації із захворюванням на коронавірус, планують відкрити ще до 15 червня.

Як повідомляв APnews, в Україні може з'явитися нова модель громадського транспорту.

Новини партнерів

В Україні можуть залучити волонтерів на час виходу з карантину
Киянин намагався вчинити самогубство на одній із станцій метро

Найпопулярніше за тиждень