Закриваєте лікарню, відкривайте кладовище: під КМДА лікарі двох медустанов вийшли на протест

Закриваєте лікарню, відкривайте кладовище: під КМДА лікарі двох медустанов вийшли на протест
Ексклюзив
Читать на русском

Медики вимагають, щоб КМДА розглянула питання забезпечення фінансування, розвитку двох лікарень, виплати заборгованості по зарплаті

Під будівлею Київської міської державної адміністрації у вівторок, 7 липня, лікарі Київського міського центру репродуктивної та перинатальної медицини та Київської міської клінічної офтальмологічної лікарні "Центр мікрохірургії ока" зібрались на мітинг. Про це повідомляє кореспондент APnews.

Медики вимагають, щоб КМДА розглянула питання забезпечення фінансування, розвитку двох лікарень, виплати заборгованості по зарплаті та передачі лікарень в підпорядкування Міністерству охорони здоров’я України.

Крім того, представники лікарень заявили, що вони були останньою інстанцією в Україні, де дітям рятували зір, проте тепер цього не можуть робити через недостатнє фінансування.

Лікарі наголосили, що з 1 липня у Києві та всій Україні немає невідкладної офтальмологічної допомоги при дитячих травмах, а жінки з особливо небезпечними інфекціями народжують у звичайних пологових будинках.

Як повідомляв APnews раніше, Львівська область тривалий час була лідером по кількості нових випадків Covid-19. Лікарні у Львові були заповнені на 95% через коронавірус.

Новини партнерів

Україна готується до другої хвилі COVID-19: Степанов розповів, на скільки вистачить тестів
Кулеба назвав 23 країни, які відкриті для в'їзду українців

Найпопулярніше за тиждень