Закон Зеленського про деолігархізацію має "термін придатності": в ОП розкрили ключові норми

Закон Зеленського про деолігархізацію має "термін придатності": в ОП розкрили ключові норми
Читать на русском

Термін дії закону обмежується десятьма роками.

У середу, 2 червня, президент Володимир Зеленський вніс у Верховну Раду як невідкладний закон про олігархів. Документ визначає так званих олігархів як осіб, що мають значний вплив у господарському, політичному житті України, а також контролюють основні сегменти медійного простору.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу Офісу президента.

У повідомленні йдеться, що законопроект не порушує основних прав людей, які підпадають під визначення олігарха. При цьому він визначає коло даних осіб і встановлює правила прозорих взаємин з представниками влади.

Крім того, проект закону регулює зустрічі та інші взаємини представників влади з особами, які володіють значними активами. Наголошується, що термін дії закону обмежується десятьма роками.

"Він повинен стати першим кроком до ліквідації олігархічної системи в Україні. На його основі будуть розроблені антитрастові закони, закон про лобізм та інші нормативно-правові акти, які переформатують економічні та суспільні відносини в країні", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що текст закону має бути опубліковано 3 червня. Про це заявив спікер парламенту Дмитро Разумков в ефірі одного із українських телеканалів.

APnews раніше повідомляв, як в Україні "каратимуть" олігархів за законопроектом Зеленського.

Новини партнерів

В Раді зареєстрували законопроект про легалізацію канабісу "для медицини та науки"
Уряд дозволив підняти ціни на бензин і дизельне паливо в Україні

Найпопулярніше за тиждень