Закон про реформування СБУ Рада прийме до кінця сесії - Гетманцев

Закон про реформування СБУ Рада прийме до кінця сесії - Гетманцев
Читать на русском

Так чи інакше спецслужба втратить ряд функцій до кінця вересня.

Закон про реформування Служби безпеки України парламент хоче прийняти до кінця цієї сесії. Про це в інтерв'ю "Украінформ" розповів народний депутат Данило Гетманцев, передає APnews.

В рамках цієї реформи СБУ повинна позбутися невластивих функцій в економічній сфері. І Гетманцев заявив, що парламент може прийняти цей закон до кінця цієї сесії. Хоча водночас визнав, що не всі проблемні питання щодо законопроєкту вдалося зняти.

"Ми будемо проводити документ через зал. Ви ж розумієте, що в СБУ не дуже задоволені цими рішеннями. Але будемо намагатися довести справу до кінця. Я переконаний, що голосів вистачить. Позиція Президента тут дуже чітка - необхідно завершити законодавчу частину реформування СБУ до кінця цієї сесії", - заявив Гетманцев.

Втім, у монобольшості є і план "Б" на випадок, якщо голосів все ж не вистачить. За словами нардепа, в законі про БЕБ прописана норма, при якій СБУ втрачає функції розслідування економічних злочинів з 23 вересня.

"До цього дня в Бюро економічної безпеки повинні бути автоматично передані всі справи, які розслідувалися в СБУ. В цілому нам вдалося зробити текст закону про БЕБ сильним і правильним з точки зору запобіжників. І наші опоненти це пропустили. Ймовірно, розраховували, що "зіб'ють" все в залі, а не вийшло завдяки підтримці Президента", - зазначив Гетманцев.

Раніше він також повідомив про те, звідки нове Бюро економічної безпеки буде отримувати фінансування. Також Гетманцев оголосив, що роботу нове Бюро почне до 25 вересня.

Новини партнерів

У центрі Києва з'явилася гігантська скульптура з обрізаними ногами, - фото
Крематорій у Львові: в місті проведуть архітектурний конкурс на кращий проект

Найпопулярніше за тиждень