Загрожує смертна кара: у аеропорту Мінська затримали співзасновника опозиційного каналу NEXTA

Загрожує смертна кара: у аеропорту Мінська затримали співзасновника опозиційного каналу NEXTA
Читать на русском

Влада Білорусі звинувачує журналіста у організації масових заворушень.

В аеропорту "Мінськ" затримали співзасновника та колишнього головного редактора опозиційного телеграм-каналу NEXTA, який висвітлював протести. Літак виконував рейс Афіни-Вільнюс, однак екстрено сів через повідомленні про замінування.

Про це пише телеграм-канал NEXTA, передає APnews.

Зазначається, що під час перевірки літака вибухівки не виявили, натомість пасажирів відправили на повторний огляд. Серед них був і Роман Протасевич - його затримали.

Перед вильотом чоловік повідомив, що за ним стежать.

Влада Білорусі раніше звинуватила засновників опозиційного каналу в організації масових заворушень. Тому на батьківщині Протасевичу загрожує смертна кара.

Опозиціонерка Світлана Тихановська заявила, що посадка літака - це операція спецслужб, щоб затримати активіста Протасевича. За її словами, режим Лукашенка поставив під загрозу безпеку пасажирів та всієї цивільної авіації заради розправи над екс-редактором незалежних телеграм-каналів.

"Тільки за це його визнали терористом, і тільки за це зараз в Білорусі Роману може загрожувати смертна кара," – наголосила Тихановська.

Крім того, Тихановська закликала офіс Ryanair та Міжнародну організацію цивільної авіації почати розслідування.

"Жодна людина, яка летить над Білоруссю, не може бути впевненою у своїй безпеці. Адже режим зловживає правилами, аби захоплювати незгодних", – додала вона.

А телеграм-канал "Пул Первого" написав, що за дорученням Лукашенка у небо для супроводу борта підняли винищувач, який супроводжуватиме пасажирський літак аж до кордону з Литвою.

Як повідомляв APnews раніше, в Україні 65% кордону є вразливими через країн-"сусідів".

Новини партнерів

В Умані обстріляли хасидів: нападником виявився громадянин Ізраїлю
"Куля склалася в яйце, а люди вилітали в різні боки": стали відомі подробиці падіння повітряної кулі в Кам'янці-Подільському

Найпопулярніше за тиждень