Забрали камери і не випускали: журналісти "Схем" заявили про напад під час інтерв'ю в держбанку

Забрали камери і не випускали: журналісти "Схем" заявили про напад під час інтерв'ю в держбанку
Читать на русском

Співробітники банку застосували силу до оператора, відібрали дві камери, а також карти із записом.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на журналістів програми "Схеми" у державному "Укрексімбанку".

Про це повідомила керівниця програми розслідувань "Схеми" Наталія Седлецька, а також правоохоронні органи, передає APnews.

Так, за словами журналістів, відповідний інцидент стався під час запису інтерв'ю з головою правління фінансової установи Євгеном Мецгером прямо у нього в кабінеті.

Щойно Мецгеру не сподобалося одне із запитань, він наказав охороні "прибрати камери" і "дістати з них касети".

В результаті, повідомляють журналісти, співробітники банку застосували силу до оператора, відібрали дві камери, а також карти із записом.

При цьому співробітники банку забороняли знімати цей процес на телефон, а також не дозволяли журналістам покинути приміщення. Техніку повернули знімальній групі за годину, однак відео всього інтерв'ю і самого нападу було видалено.

Журналістові Кирилу Овсяному вдалося записати те, що відбувалося, на диктофон. Представники редакції, які прибули на місце події, викликали поліцію і написали заяву про перешкоджання журналістській діяльності.

В свою чергу, у поліції заявили, що за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів розпочато кримінальне провадження.

"Наразі правоохоронці проводять необхідні слідчі дії для об'єктивного та неупередженого досудового розслідування. Інспектори відділу Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів", - розповіли у правоохоронних органах.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, генпрокурор Венедіктова відреагувала на розслідування про офшори Зеленського.

Новини партнерів

В Одеській області чоловік побив сусіда палицею по голові і вбив ударом ножа в груди
Через пів року ефективність вакцини Pfizer від COVID-19 падає вдвічі

Найпопулярніше за тиждень