Заборонити продаж ліків дітям: у Раду внесли законопроект

Заборонити продаж ліків дітям: у Раду внесли законопроект
Читать на русском

На початку року у Києві кількість спроб дитячих самогубств зросла в кілька разів і цю тенденцію потрібно зупинити, заявляють нардепи.

Парламентський комітет з питань здоров'я нації ініціює законопроект про заборону продажу ліків дітям, які не досягли 14-річного віку. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву нардепа Михайла Радуцького.

"Комітет здоров'я нації ініціює два законопроекти. Перший - заборона продажу лікарських засобів особам до 14 років. Другий - введення жорсткої адміністративної відповідальності за порушення цієї заборони. Як показав недавній випадок з отруєнням школярок препаратом "Дротаверин" в Боярці, аналогічні випадки в інших містах - загроза дуже серйозна і вимагає негайного реагування держави", - заявив політик.

Як уточнив Радуцький, випадки самогубства з використанням ліків займають друге місце в світі за поширеністю: близько 60% з них були скоєні неповнолітніми. На жаль, від цієї статистики не відстає і Україна.

«На початку року у Києві кількість спроб дитячих самогубств зросла в кілька разів. Згідно з даними ОХМАТДИТ, за останні два роки цей сумний показник становив 60 дітей на рік. Зате тільки в цьому році зафіксовано 25 таких випадків», - додав «слуга народу».

Раніше APnews повідомляв, у Києві таблетками отруївся 15-річний підліток: його відвезли до лікарні.

Новини партнерів

Банани з кокаїном, цукерки з амфетаміном та 117000 пачок сигарет. Названі найбільші партії "заборонки" у 2020 році
У США через екстремально низьких температур замерз Ніагарський водоспад. Відео

Найпопулярніше за тиждень