Заборони на Івана Купала: що категорично не можна робити 7 липня

Заборони на Івана Купала: що категорично не можна робити 7 липня
Читать на русском

Івана Купала відзначають в ніч з 6 на 7 липня.

В ніч з 6 на 7 липня в Україні відзначають народне свято Івана Купала, з яким пов'язані цікаві обряди і традиції. А церква в той же час святкує Різдво Іоанна Предтечі. За століття язичницьке і християнське свята настільки переплелися, то багато людей зовсім не бачать між ними різниці.

Свято Івана Купала присвячене літньому сонцестоянню і найвищому розквіту природи. За старим стилем його відзначали 24 червня, а з переходом на григоріанський календар Івана Купала почали святкувати 7 липня. З цим днем ​​пов'язано багато народних прикмет і заборон.

Більш докладно про те, що категорично заборонено робити на свято Івана Купала - читайте в матеріалі APnews.

Заборони на Івана Купала: що категорично не можна робити 7 липня

Головні заборони на Івана Купала

Ще з давніх часів вважається, що на Івана Купала категорично заборонено купатися у відкритих водоймах. Наші предки вірили, що в цей день на берег виходить всіляка нечисть і затягує в воду тих, хто посмів її потривожити.

Також раніше вважалося, що в ніч на Івана Купала не можна спати, щоб в будь-яку секунду бути готовим захистити свій будинок від лісовиків, русалок, домових і інших містичних істот. А для того, щоб сон в ніч з 6 на 7 липня не приходив, люди влаштовували гуляння, стрибали через багаття, водили хороводи, співали пісні і танцювали.

Ось ще кілька прикмет на Івана Купала:

  • Вагітним, а також дітям і літнім людям не радять наближатися до водойм. За повір'ям, нечисть може нашкодити вразливим людям, забрати їх силу і здоров'я.
  • На Івана Купала заборонено продавати речі, брати та давати гроші у позику. Також не можна піднімати знайдені гроші з землі, та й взагалі утримайтеся від всіляких фінансових угод. Вважається, що це все може притягнути бідність і збитки.
  • Оскільки свято перетинається ще і з релігією, то діє заборона на лихослів'я, осуд, злість та інші негативні емоції. Краще оточіть себе приємною компанією рідних, близьких і друзів і присвятіть час приємним справах.
Читайте також:

Новини партнерів

У Росії терорист захопив банк із заручниками і обіцяв все підірвати: його затримали
Блогерка з Харкова інсценувала своє викрадення і загриміла в СІЗО: їй загрожує до 12 років. Фото

Найпопулярніше за тиждень