З України намагалися вивезти обладнання для військових кораблів, - фото

З України намагалися вивезти обладнання для військових кораблів, - фото
Читать на русском

Для реалізації злочинної схеми ділки внесли до супровідної документації недостовірні відомості про сферу використання вантажу.

На Миколаївщині зловмисники намагалися організувати вивезення обладнання для військових кораблів за кордон. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу СБУ.

За даними слідства, угоду організували представники місцевої фірми, що спеціалізується на проектуванні та виготовленні суднових та промислових вентиляційних систем. Контрольовані державою товари вони намагалися незаконно переправити за кордон. Для реалізації схеми ділки внесли до супровідної документації недостовірні відомості про сферу використання вантажу.

Продукція подвійного призначення була затримана на митному посту. Вилучене корабельне обладнання направлено на експертизу. На цей час вирішується питання про повідомлення про підозру організаторам та учасникам злочинної схеми.

За фактом злочину відкрите кримінальне провадження (ст. 333 ККУ Порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю).

З України намагалися вивезти обладнання для військових кораблів, - фото

Раніше APnews повідомляв, з України до РФ продавали запчастини для військової техніки, - СБУ.

Новини партнерів

Країни Балтії висилають російських дипломатів слідом за Чехією
Підозрюваний у вбивстві і зґвалтуванні 7-річної Маші Борисової наклав на себе руки у СІЗО

Найпопулярніше за тиждень