З розголосом, жорстоко і надовго: Зеленський виступив за довічне ув'язнення за п'яні ДТП з жертвами

З розголосом, жорстоко і надовго: Зеленський виступив за довічне ув'язнення за п'яні ДТП з жертвами
Читать на русском

Зеленський доручив Кабінету міністрів підготувати пропозиції щодо підвищення безпеки дорожнього руху протягом тижня

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з Кабінетом Міністрів у понеділок, 13 липня, виступив за довічне ув'язнення для водіїв, які у стані сп'яніння створюють аварійну ситуацію на дорозі, яка призводить до смерті людей. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Якщо водіння у п'яному стані спричинило загибель - строк покарання має бути збільшений. Можливо, до довічного ув'язнення. Я - за максимальну криміналізацію цих злочинів. Жорстко і надовго. І з максимальною розголосом... І щоб жоден суд не думав когось "відмазати", - підкреслив президент.

Також Зеленський доручив Кабінету міністрів підготувати пропозиції щодо підвищення безпеки дорожнього руху протягом тижня.

"І наостанок. Ми з вами не можемо впливати на правоохоронні органи і суди, але це справа буде на моєму особистому контролі. За цим буде стежити, впевнений, вся країна. Ніхто не зрозуміє, якщо це людина, через яку загинула така кількість людей, якимось чином, через якісь умови чи знайомства, вийде під заставу, на свободу або на поруки", - зауважив президент.

Як повідомляв APnews раніше, винуватця смертельного ДТП на Столичному шосе у Києві Антона Желепу помітили замішаним у дебоширстві та бійці.

Новини партнерів

Рада може призначити главу НБУ в п’ятницю, але кандидатури поки нема - Корнієнко
У світі погіршується ситуація з COVID-19, нормального життя у найближчому майбутньому не буде - ВООЗ

Найпопулярніше за тиждень