З ОРДЛО почали пропускати абітурієнтів для складання пробного ЗНО, яке скасували

З ОРДЛО почали пропускати абітурієнтів для складання пробного ЗНО, яке скасували
Читать на русском

Абітурієнти не знали про скасування пробного ЗНО

Сьогодні, 13 червня, бойовики частково розблокували перетин лінії розмежування на КПВВ "Станиця Луганська". На підконтрольну територію приїхали абітурієнти, які не знали про скасування пробного ЗНО.

Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-центр Державної прикордонної служби.

Зазначається, що сьогодні з 07:00 до 13:00 здійснюють пропуск людей з тимчасово окупованої території на контрольовану, а з 13:00 до 17:00 - тих, хто йде у зворотному напрямку.

Так, станом на 10:00 13 червня КПВВ перетнули 34 абітурієнти.

"Російські збройні формування частково розблокували перетин лінії розмежування з тимчасово окупованим Луганському. Станом на 10:00 13 червня через КПВВ "Станиця Луганська" на контрольовану територію України прослідувало 54 громадянина, серед яких 34 абітурієнти", - йдеться в повідомленні.

В свою чергу, освітній омбудсмен Сергій Горбачов відреагував на ситуація зі скасуванням пробного ЗНО та закликав максимально широко та активно попередити учнів, батьків та педагогів про це.

"15 червня 2020 мало відбутися пробне ЗНО з української мови та літератури, а 17 червня з усіх інших предметів. Тисячі людей - учасники ЗНО, інструктори, представники закладів освіти, де проводиться пробне тестування, які прийдуть та приїдуть до пунктів ЗНО з віддалених міст і сіл, будуть змушені повернутися ні з чим до своїх домівок. Адже попередити всіх учасників про скасування пробного ЗНО за вихідні дні неможливо, оскільки відміна відбулася у п'ятницю пізно ввечері", - вважає Горбачов.

Як повідомляв APnews раніше, Кабмін заборонив проведення пробного ЗНО в Україні.

У зв'язку з цим, Український центр оцінювання якості освіти запропонував скласти пробне зовнішнє незалежне оцінювання онлайн.

Новини партнерів

Рєзнікова, Єрмака та інших учасників делегації в Парижі перевіряють на коронавірус
У літаках введуть нові правила перельоту: в МАУ озвучили деталі

Найпопулярніше за тиждень