З Нового року у Польщі зміняться умови праці: що чекає на українських заробітчан

З Нового року у Польщі зміняться умови праці: що чекає на українських заробітчан
Читать на русском

Понад 80% українців їдуть до Польщі через зарплату.

Мінімальну ставку заробітної плати у Польщі піднімуть із Нового року. Українці тепер у середньому зможуть заробляти приблизно на 2000 гривень більше.

Про це повідомляє APnews із посиланням заяву директора компанії з працевлаштування Томаша Богдевича на основі даних Фонду соціального страхування Польщі.

За його словами, понад 80% українців їдуть до Польщі через зарплату, адже на фабриках та заводах можна заробити від 25 до 40 тисяч гривень на місяць.

При цьому він уточнив, що попит на робітників збільшився на 90%. Найчастіше працівники потрібні були підприємствам харчової та переробної промисловості, виробництву пластмасових виробів та у логістиці.

"Чи будуть українці й надалі обирати Польщу як країну трудової міграції залежатиме від того, чи спростять процес працевлаштування та запропонують вищі зарплати західні сусіди Польщі", – зазначив Богдевич.

Як повідомляв APnews, українці щороку декларують величезні суми закордонного заробітку. Так, за останні п'ять років це понад 53,6 млрд гривень – і це лише офіційний дохід.

Новини партнерів

Голова Міноброни Резніков розповів про трагічні для Європи наслідки нападу РФ на Україну
У Польщі затримали двох українців за переправку нелегалів із Білорусі

Найпопулярніше за тиждень