З 1 квітня на вулицях українських міст з'являться тисячі психічнохворих

З 1 квітня на вулицях українських міст з'являться тисячі психічнохворих
Читать на русском

З 1 квітня стартує другий етап медичної реформи.

Президент Асоціації психіатрів України Семен Глузман заявив, що 1 квітня через вступ в дію другого етапу медичної реформи на вулиці міст і сіл вийдуть тисячі психічно хворих і хворих на туберкульоз громадян. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"З 1 квітня 2020 року вступає в дію другий етап медичної реформи. Автора реформи, пані Супрун з нами вже немає, а її кровне дитя Національна Рада Охорони здоров'я України активно діє. І готує нам особливе, зовсім не смішне 1 квітня. На вулиці міст і сіл вийдуть тисячі психічно хворих наших співгромадян. І хворих на туберкульоз. НСЗУ до цієї дати активно готується, веде відповідну переписку, "- йдеться в повідомленні.

Також Глузман повідомив, що думки депутатів з партії "Слуга народу" і думка міністра охорони здоров'я з приводу другого етапу медреформи значно відрізняються.

"А ми, наївні, боремося з епідемією коронавірусу. Ну, врятуємо від зараження кілька сотень людей. Навіщо? Якщо 1 квітня отримаємо тисячі нових носіїв вірусу, бездомних, голодних, збуджених," - сказав лікар-психіатр.

Також він наголосив на важливості створення в Україні спеціальної Експертної Ради і закликав до цього Президента Володимира Зеленського.

Як повідомляв APnews раніше, 13 березня Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування повинен був розглянути відміну другого етапу медичної реформи.

Новини партнерів

Померла директорка фонду «Демократичні ініціативи» Ірина Бекешкіна
Кількість хворих на коронавірус в Україні збільшилась до 41 особи

Найпопулярніше за тиждень