Японія передасть медобладнання на 1,4 млн доларів українським військовим госпіталям

Японія передасть медобладнання на 1,4 млн доларів українським військовим госпіталям
Читать на русском

Питання про передачу обладнання обговорили під час зустрічі посла Японії в Україні Такаші Кураі з міністром оборони України Андрієм Тараном

До кінця 2020 року Японія має намір передати чергову партію медичного обладнання на суму 1,4 млн доларів та забезпечити відповідну фахову підготовку медичного персоналу у госпіталях Харкова, Львова та Ірпеня. Про це повідомляє APnews з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Питання про передачу обладнання обговорили під час зустрічі посла Японії в Україні Такаші Кураі з міністром оборони України Андрієм Тараном.

"Надзвичайний і Повноважний Посол Японії запевнив, що народ та уряд Японії продовжуватимуть надавати підтримку Збройним силам України, зокрема, надаючи матеріально-технічну допомогу: як високотехнологічне медичне обладнання для потреб військово-медичних закладів України, так і сучасні медичні препарати для протидії коронавірусу та своєчасної і якісної підготовки до його можливої другої хвилі", - йдеться у повідомленні.

Таран додав, що загалом допомога Збройним силам України від Японії в медичній галузі може сягнути загалом 4 млн доларів.

"Це суттєвий внесок у забезпечення обороноздатності України шляхом збереження життів та здоров’я українських військовослужбовців. Міністерство оборони надзвичайно цінує такий крок уряду Японії", - підкреслив міністр оборони.

Як раніше повідомляв APnews, президент Володимир Зеленський призначив нового командувача Військово-Морських сил Збройних сил України. Ним став контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Новини партнерів

Джамала вдруге стала матір'ю
У приватному секторі на Донбасі стався вибух: місцева мешканка отримала поранення

Найпопулярніше за тиждень