Ялівець замість каштанів в Києві. В КМДА пояснили, чому "знищують" символ столиці

На Хрещатику, де раніше були каштани, посадили ялівець
Ексклюзив
Читать на русском

Заміна каштанів ялівцем обурила сотні киян, а місцева влада каже, що каштанові дерева на Хрещатику дуже хворіють

На вулиці Хрещатик у Києві в рамках благоустрою замість традиційних каштанів висадили ялівець. Такі дії київської влади обурили сотні киян. Місцева влада стверджує, що каштанові дерева на Хрещатику сильно хворіють через загазованість повітря.

Редакція APnews розбиралась, що відбувається з благоустроєм на центральній столичній вулиці насправді.

Що кажуть в КМДА

Редакція APnews звернулась за поясненями до члена постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Олесі Пинзеник.

Пинзеник стверджує, що сьогодні на Хрещатику майже неможливо висаджувати каштани, адже вони гинуть від інтенсивного руху автомобілів та загазованості повітря.

"З одного боку ми всі розуміємо, що каштани є символом Києва і цю традицію варто підтримувати, але є важливий нюанс, який зараз не враховують. На Хрещатику зараз масовий рух і вулиця з пішохідної перетворилась на магістраль. Каштанам там дуже погано. За умови інтенсивного руху каштани сохнуть, особливо ті, що при дорозі. Вихлопні гази мають пагубний вплив на каштанові дерева", - сказала Пинзеник.

В той же час, за її словами ялівець, не надто вимоглива рослина, тому у неї більше шансів вижити в таких умовах.

Реація "Київзеленобуду"

В свою чергу в "Київзеленобуді" стверджують, що ялівець значно покращує естетичний вигляд Хрещатику і планують висадити 200 кущів ялівцю від вул. Прорізної до вул. Богдана Хмельницького.

"В рамках благоустрою вулиці Хрещатик у лунках висаджують ялівці. Загалом у 50 лунок від вул. Прорізної до вул. Богдана Хмельницького буде висаджено 200 кущів ялівцю козацького Gold Coast та 50 дерев ялівцю скельного Skyrocket. Висаджені рослини значно покращують естетичний вигляд вулиці, проте є тимчасовим заходом перед початком її реконструкції," - кажуть у "Київзеленобуді"

Кияни - обурені

Реакція киян та жителів столиці на повідомлення "Київзеленобуду" також не змусила на себе чекати. Більшість коментарів - негативні. Люди закликають повернути каштани на місце: "Каштани. Хоч повбивайтесь, але поверніть місту його символ!", "Здуріли! Які ще туї на Хрещатику? Не спотворюйте місто!", "Без гарних великих каштанів історично Київ існувати не може. Поверніть каштани!".

Деякі кияни мають іншу думку щодо цього: "Молодці, рятуйте місто!", "Мені подобається. І взимку зелено, хоча потрібно щось об'ємніше".

Ялівець замість каштанів в Києві. В КМДА пояснили, чому "знищують" символ столиці
Ялівець замість каштанів в Києві. В КМДА пояснили, чому "знищують" символ столиці
Ялівець замість каштанів в Києві. В КМДА пояснили, чому "знищують" символ столиці
Ялівець замість каштанів в Києві. В КМДА пояснили, чому "знищують" символ столиці

Як повідомляв APnews раніше, У Києві послаблять коронавірусний карантин. У МОЗ стверджують, що це небезпечно і столиця не готова.

Також повідомлялося, що наземний транспорт у Києві запрацює вже сьогодні, метро запустять з понеділка. Про це заявили у КМДА.

Новини партнерів

На Рівненщині коронавірус спалахнув в інтернаті для людей похилого віку
Степанов передумав і заявив, що карантин у Києві можна послабити

Найпопулярніше за тиждень