Якщо локдаун буде таким, як карантин у березні - сенсу від нього мало - епідеміолог

Якщо локдаун буде таким, як карантин у березні - сенсу від нього мало - епідеміолог
Ексклюзив
Читать на русском

Всіх попередніх карантинних заходів на практиці у нас дотримувалися дуже погано, в тому числі і першого жорсткого карантину, який було введено у березні

Виходячи з епідеміологічної ситуації та медичної точки зору, Україні локдаун дійсно потрібен. Однак уряду слід звернути велику увагу на контроль за його дотриманням.

Про це в коментарі APnews сказала епідеміолог Катерина Сояк.

Вона розповіла, що на сьогоднішній день система охорони здоров'я дійсно дуже перевантажена і немає достатньої кількості ліжок з киснем.

"Змушує сумніватися в дієвості локдауну питання контролю - як це буде реалізовуватися? Зараз, звичайно, ще ніхто не перераховує, що буде входити до поняття "локдауну", тому оцінити його складно. Але всіх попередніх карантинних заходів на практиці у нас дотримувалися дуже погано, в тому числі і першого жорсткого карантину", - зазначила епідеміолог.

Пояснила, що всі минулі рази, і зараз, за ​​дотриманням карантину мало хто стежив, що впливає на його результативність в першу чергу.

"Була якась мінімальна кількість штрафів. Водночас в інших країнах набагато більше контролювали людей. Звичайно, жорсткого карантину люди дотримувалися більше, ніж наступного адаптивного карантину, але транспорт працював, і все інше було не до кінця продумано і зроблено. Зараз питання лише в тому, як локдаун на практиці буде реалізовуватись. Важливий якісний контроль", - пояснила Катерина Сояк.

Раніше APnews писав, що, за словами політолога, у влади є мінімум три причини, крім безпеки людей, для введення локдауну в Україні.

Новини партнерів

У Київській області планують створити ще тисячу ліжок для пацієнтів з COVID-19
Експерт розповів, скільки потрібно пенсіонеру для виживання в Україні

Найпопулярніше за тиждень