"Якщо людина лежить, її не треба бити": Лукашенко прокоментував протести в Білорусі

"Якщо людина лежить, її не треба бити": Лукашенко прокоментував протести в Білорусі
Читать на русском

Він зазначив, що "не може пред'явити претензій до кого б то не було"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував протести в країні. Він попросив силовиків включити «гальмо» і не бити людей, які "впали і лежать". Про це APnews повідомляє з посиланням на його заяву на засіданні Ради безпеки країни, яке процитувало агентство БелТА.

Так, він зазначив, що "не може пред'явити претензій до кого б то не було". І попросив силовиків "включати певне гальмо".

«Я не можу сьогодні пред'явити претензії до кого б то не було. Не можу. Тому що ви бачите, як розвивається ситуація. Єдине, попрошу і міністра, і інших: ми все ж таки слов'яни, якщо вже людина впала і лежить, її не треба бити. Тобто повинно бути певне гальмо. Знову ж таки, як людина військова, я розумію: коли ти в казармі все життя, можна сказати, військову спиш поряд, той же ОМОНівець 20-річний - чиясь дитина, поруч живемо вже другий рік... І коли підло, це ось не по-чоловічому заїжджають зі спини і б'ють цих хлопців - міліціонерів... і хлопець навпіл зламався, хребет поламаний, він на все життя інвалід», - сказав Лукашенко.

APnews також писав, що МВС Білорусі завело кримінальну справу на творця опозиційних Telegram-каналів. Це Степан Путило (також відомий як Степан Свєтлов) - уродженець Білорусі, йому 22 роки.

Новини партнерів

Міністри закордонних справ 27 країн ЄС вводять санкції проти офіційних осіб Білорусі
Померла виконавиця хіта "Ягода-малина" Легкоступова - раніше її знайшли з тяжкою травмою голови

Найпопулярніше за тиждень