Фестивальний колапс. ТОП-10 івентів весни, які вже "вбив" коронавірус

Фестивальний колапс. ТОП-10 івентів весни, які вже "вбив" коронавірус
Ексклюзив
Читать на русском

Карантин торкнувся як масштабних концертів і турів українських і зарубіжних зірок, так і фестивалів, виставок, форумів та інших яскравих заходів.

З введенням карантину в Україні та режиму надзвичайної ситуації, обмежилася робота багатьох установ і місць, "накрилося" в тому числі і багато яскравих подій, на які люди чекали місяцями (а то й роками). І хоча більшість організаторів заявляє про перенесення події на невизначений термін, є й ті, хто прийняв рішення просто все скасувати.

APNews наводить список найяскравіших івентів весни, які вже скасували або перенесли. Деякі організатори також розповіли, як їм доводиться працювати в період карантину.

ВІДМІНЕНІ ІВЕНТИ

Тур по Україні гурту Cloudless

Учасників Нацвідбору на Євробачення 2020 гурт Cloudless знають і люблять фанати за піснями в численних українських ТВ-шоу і серіалів ( «Школа», «Зважені та щасливі», «Зустріч однокласників», «Чотири весілля», «Кохання на виживання» та інші). Після представлення хіта «Drown Me Down» на Нацвідборі музиканти готували новий матеріал і оголосили тур по Україні, в рамках якого вони хотіли відвідати Харків, Дніпро, Одесу, Вінницю, Тернопіль, Луцьк та Львів. А свій перший сольний концерт хлопці повинні були відіграти 13 квітня в Києві.

Але через ситуацію, що склалася, гурт скасував тур і не заявив про його перенесення. "Ми змушені скасувати наш тур по Україні до більш сприятливих часів. Дуже сумно про це оголошувати, але зараз, очевидно, важливіше нам всім разом зробити все можливе для припинення пандемії ", - заявили артисти. Всі квитки пообіцяли повернути.

Своє рішення учасник групи Антон Панфілов пояснив APNews тим, що статистика з продажу квитків "зупинилась" буквально в перший день після оголошення карантину. "Ми не Nothing But Thieves, на яких прийде вся Stereo Plaza й через півроку. Тому ми зробили, як мені здається, швидкий і усвідомлений крок. Навіть якби ми змогли поїхати в тур в травні, то не думаю, що людям було б до концертів. Багатьом ніде заробити на життя, на жаль", - поділився переживаннями артист.

Фестиваль блогерів VIDEOZHARA 2020

23-24 травня в Києві мав відбутися п'ятий за рахунком, ювілейний, фестиваль відеоблогеров і фанатів YouTube. Це яскравий фестиваль, який щороку підриває соцмережі крутими фото і відео, так як збирає на одному майданчику всіх топових блогерів мільйонників та їхніх фанатів. Мова йде не тільки про українських: на ВідеоЖару приїжджають Стас Давидов, Олена Венум, Олексій Столяров, Антон Мурафа, Пупсі Кіра. У минулому році гостями івенту стали більше 600 лідерів думок.

Але в цьому році організатори вирішили скасувати івент ще на початку березня. Причина зрозуміла - коронавірус, який стрімко поширюється по світу.

«З огляду на останні тривожні світові новини ми з розумінням і повагою ставимося до посилення заходів безпеки в Україні та Києві. І найголовніше - ми не можемо дозволити собі ризикувати здоров'ям і життям наших гостей», - заявив Федір Скиба, генеральний директор media-tech-компанії AIR.

Організатори пояснюють, що у блогерів свої графіки, в які в травні вписувався цей фестиваль. Переносити на осінь, наприклад, не вийшло б, так як у багатьох графіки на цей період вже забиті. Рішення прийняли, щоб уникнути істотних фінансових і репутаційних втрат, так як ситуація з пандемією може розвиватися непередбачувано. Гроші за квитки організатори, звичайно ж, повертають.

ПЕРЕНЕСЕНІ ЗАХОДИ

Тур гурту KAZKA

Перенесено на невизначений термін

Це український музичний гурт, який виконує музику здебільшого в стилі indie-pop. Їх хіт "Плакала" набрав на Youtube вже більше 3 мільйонів переглядів. У березні група KAZKA планувала масштабний тур по Україні з програмою NIRVANA The Show, але вже 11 березня офіційно оголосили про його тимчасову відміну. Нові дати будуть відомі пізніше, а що робити з квитками - поки не пояснили.

"Таке рішення було прийнято нашою командою насамперед з турботою про здоров'я глядачів і учасників колективу і за рекомендацією МОЗ щодо організації та відвідування заходів масового збору людей", - прокоментував своє рішення гурт.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Як ви вже знаєте, 4 березня в столичному Палаці Спорту відбувся наш великий сольний концерт NIRVANA The Show, до якого ми довго та ретельно готувалися. ⠀ Неймовірне шоу мало стати початком запланованого всеукраїнського туру по 28 містах, який ми вимушені перенести на більш сприятливий час. ⠀ Таке рішення було прийняте нашою командою перш за все з турботою про здоров'я глядачів і учасників колективу та за рекомендацією Міністерства охорони здоров’я України щодо організації та відвідування заходів масового збору людей. ⠀ Інформація щодо нових дат буде оновлюватися на нашому офіційному сайті.

Публикация от KAZKA (@kazka.band)

Концерт X AMBASSADORS

Перенесено на невизначений термін

Навесні до Києва готувалися приїхати артисти американського інді-рок-гурту X Ambassadors і презентувати свій новий альбом Orion. Концерт мав відбутися 16 березня, але його перенесли, і перенесли поки на невизначений термін.

Організатори повідомили, що поки ведуться переговори з менеджментом артистів, авіакомпаніями, тревел-агентами, готелями, концертними майданчиками та іншими контрагентами.

"Всі ми намагаємося зараз утримати індустрію «на плаву», розуміючи, що маємо справу з небаченим досі форс-мажором і шукаємо компроміс", - заявляють. У той же час відзначають, що повернення коштів неможливий, але всі квитки будуть дійсні в нові дати.

iForum-2020

Перенесено на осінь

В Україні захід знають і люблять вже 12 років. Це найбільша офлайн-конференція України і Східної Європи з кейсами про бізнес, безліччю експертів розвитку інтернету і мобільних технологій, доповненої реальності, штучного інтелекту, підприємництва та автоматизації. В цьому році в день проведення, 20 травня, очікувалося понад 12 тисяч учасників. Заявлялося, що на форумі побудують Місто Майбутнього - територію із зразками і прототипами новітніх розробок українських компаній, які можна випробувати в дії.

Форум інтернет діячів також прийняли рішення перенести. Нова дата поки не називається, але, швидше за все, це буде осінь 2020 року.

"Перенесення конференції на осінь - це зважене рішення, баланс між нашими зобов'язаннями перед партнерами і відвідувачами і відповідальністю за безпеку людей", - заявили в прес-службі заходу.

Фестивальний колапс. ТОП-10 івентів весни, які вже "вбив" коронавірус

Концерт Лари Фабіан

Перенесено на невизначений термін

Витончена співачка з неймовірно сильним голосом, яка вже більше 20 років підкорює серця мільйонів людей по всьому світу, в середині березня готувалася відвідати Одесу в рамках свого світового туру.

Як і у випадку з X Ambassadors, концерт з 13 березня перенесено на невизначену дату. Організатори при цьому також відзначають, що гроші за квитки скасованого під час карантину концерту поки поверненню не підлягають. Але уточнили, що в разі скасування заходу квитки можна буде повернути у встановлений організатором термін.

Фестивальний колапс. ТОП-10 івентів весни, які вже "вбив" коронавірус

Фестиваль Docudays.UA

Перенесено на другу половину квітня

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA проводять щорічно ось уже 17 років. Організатори кожного разу готують круту програму: 80 фільмів з 34 країн світу, велика кількість новітніх хітів світової документалістики і гучних прем'єр українського кіно, запрошують на фестиваль понад 400 гостей: видатних режисерів, продюсерів, героїв стрічок і багатьох інших.

Цього разу його поки перенесли на другу половину квітня. Організатори підкреслюють, що не збираються його скасовувати, але в той же час це неостаточне рішення і все буде залежати від майбутньої санітарно-епідеміологічної ситуації в Україні та світі.

Фестивальний колапс. ТОП-10 івентів весни, які вже "вбив" коронавірус

Концерт гурту "Время и Стекло"

Перенесено на невизначений термін

З того моменту, як усіма улюблений гурт "Время и Стекло" оголосили про свій розпад, кожна їхня зустріч з фанатами - на вагу золота. 24 березня в Театрі музкомедії в Одесі планувався не просто концерт, а грандіозна тусовка з учасниками команди.

Але в зв'язку з карантином його перенесли: спочатку на 13 квітня, а зараз вже - на невизначений термін. Зараз у дуету також йде активна робота по залученню фанатів на завершуючий тур "Фінальні титри". Однак старт квитків ще не відкрили.

Фестиваль Ліга Сміху

Перенесено на невизначений термін

"Ліга сміху" - фестиваль, який змусить сміятися кожного. Навесні 2020 року мали відбутися зйомки другого етапу проекту. Оригінальні команди, які вже пройшли відбірковий фестиваль і перший етап в лютому, повинні були зустрітися і поборотися за першість спочатку 13 і 15 березня. Потім зйомки перенесли на 6-8 квітня. А після введення НС повідомили, що поки невідомо, коли ж їх проведуть.

"Нові дати ігор будуть визначені пізніше, і ми про них повідомимо додатково. Сезон обов'язково продовжиться, а поки залишайтеся вдома і бережіть себе!", - заявили в прес-службі фестивалю.

Фестивальний колапс. ТОП-10 івентів весни, які вже "вбив" коронавірус

Ulichnaya eda

Перенесено на невизначений термін

Назва фестивалю говорить сама за себе - це фестиваль їжі, різної їжі. Всього в 2020 році планувалось дев'ять фестивалів у Києві, які мали стартувати в кінці березня (28-29 березня). Завершитися ж фестивальний 2020 мав 10-11 жовтня. В рамках року планувались різні тематики: фестиваль кави, винний фестиваль і т.д.

Але засновник фестивалю Роман Тугашев заявив про перенесення старту сезону. Про це він написав у Facebook. Нова дата поки невідома.

APNews повідомляв про те, як повернути гроші за квиток, якщо організатор переносить подію на невизначений термін в період карантину. Позицію клієнта з боку закону аргументував юрист.

Новини партнерів

Вакарчук відмовився від керівництва партією "Голос", щоб зайнятися політикою
Президент Зеленський анонсував позачергове засідання 30 березня

Найпопулярніше за тиждень