Якби ЄС відправляв зброю в Україну як Німеччина, війна давно закінчилася б абсолютною перемогою Росії - польський прем'єр

Якби ЄС відправляв зброю в Україну як Німеччина, війна давно закінчилася б абсолютною перемогою Росії - польський прем'єр
Читать на русском

Перемога над імперіалізмом у Європі – це виклик і для самого Європейського Союзу.

Росія вже давно перемогла б Україну, якби решта так країн допомагали силам оборони, як це робить Німеччина - перша економіка Європи. Про це в авторській колонці The Spectator написав польський прем'єр Матеуш Моравецький, повідомляє APnews.

"Якби Європа відправляла зброю в Україну в тих самих масштабах і тими ж темпами, що й Німеччина, війна давно б закінчилася: абсолютною перемогою Росії. І Європа опинилася б напередодні нової війни", - написав він.

Сьогодні будь-який голос Заходу, який прагне обмежити постачання зброї в Україну, або послабити санкції, або привести "обидві сторони" (тобто агресора та жертву) до діалогу, є для Путіна ознакою слабкості. І все ж правда полягає в тому, що Європа набагато сильніша за Росію, зазначив Моравецький.

"Якщо ми справді хочемо говорити про демократичні цінності сьогодні, настав час для великого переосмислення європейської совісті. Дуже довго найважливішою цінністю для багатьох країн була низька ціна на російський газ. Але тепер ми знаємо, що вона могла бути такою низькою, бо до неї не було додано "податок на кров", який сьогодні сплачує Україна", - зазначив він.

Новини партнерів

У харківському СБУ викрили "крота", який працював на російські спецслужби (Відео)
Удача Тельців, турботи Дів та творчість Риб: докладний гороскоп на 9 серпня

Найпопулярніше за тиждень