Як видалити небажане волосся за допомогою епіляторів?

Як видалити небажане волосся за допомогою епіляторів?
Читать на русском

Перед вибором пристрою необхідно дізнатися думки фахівців

Кожен пристрій, призначений для епіляції, відрізняється функціоналом і властивими показниками. Тому перед вибором епілятора необхідно дізнатися думки фахівців і визначитися з параметрами застосовуваної зони. Наприклад, при виборі пінцетного епілятора, необхідно враховувати наявність додаткових насадок, які допомагають зменшувати біль і призначаються для інтимних зон. Також бажано вибирати епілятор, що підтримує вологу технологію обробки. А при наявності алергії на сталеві пінцети, варто звернути увагу на апарат з керамічними щипцями. Також керамічні пінцети допоможуть впоратися з ламким і світлим волоссям.

Під час вибору лазерного або фотоепілятора, важливим критерієм є колір шкіри і волосся, а також густота їх росту. А дисковий епілятор можна використовувати, якщо волосся росте щільно і має помітну густоту.

Кожна модель має свої переваги і недоліки, тому необхідно звернути увагу на область застосування епілятора і на його підтримувані параметри (додаткові насадки, режим, функції).

При цьому процедура епіляції, зроблена в домашніх умовах, теж вимагає особливої ​​підготовки шкіри, щоб не виникли складності до або після процедур.

Як підготувати дерму до процедури епіляції?

Для того, щоб добитися більш ефективного результату, необхідно підготувати шкірний покрив до процедури епіляції. А для цього рекомендується проводити пілінг на запланованій ділянці тіла і видалити верхній шар дерми. Також забороняється наносити живильні креми і масла, які можуть забивати шкірні пори і ускладнити процедуру видалення волосся. І бажано, щоб волосся, що видаляються, мали оптимальну довжину не менше 4-6 мм. Тому що така довжина дозволяє захоплювати пушок разом з корінням і видаляти волосся з цибулиною.

Від солярію потрібно відмовитися за пару днів до здійснення епіляції. Але, прийняти душ або зробити дезінфекцію дерми перед початком процесу рекомендується. Також необхідно підготувати організм в психологічному плані, що і є важливим фактором для успішного завершення сеансу.

Якщо в епідермісі спостерігаються травми, рани або інші захворювання, то проводити процедуру епіляції не дозволяється до загоєння шкірних травм і лікування хвороб.

Як усунути больові відчуття?

Зазвичай в комплект пристрою (епілятор) входить рукавиця для охолодження і гелевий пакет. Гель потрібно поставити в холодильник, щоб він замерз. Після цього гель необхідно помістити в кишеню рукавиці і прикладати до зони обробки. При відсутності в комплекті рукавиці, її можна замінити серветкою, в яку можна загортати лід.

Якщо у епілятора є спеціальна насадка, в яку перед процедурою можна заливати воду і заморожувати, то виконання процедури спрощується. В процесі обробки насадка притискається до шкіри, щоб охолоджуючий ефект знімав біль. Епілятори з охолоджуючою насадкою більш комфортні для використання в чутливих зонах тіла.

Новини партнерів

В Україні офіційно заборонили продаж ліків дітям до 14 років
У МОЗ розповіли, коли досягається найвищий рівень захисту від COVID-19

Найпопулярніше за тиждень