Як отримати спецквиток на пересування по карантинному Києву і чи можна його купити в інтернеті. Розбір APNEWS

Як отримати спецквиток на пересування по карантинному Києву і чи можна його купити в інтернеті. Розбір APNEWS
Ексклюзив
Читать на русском

На сайті OLX вже з'явилося оголошення про продаж спецквитка за 100 гривень.

Проїзд в громадському транспорті з 23 березня дозволений тільки тим, у кого є перепустка. Її видають за місцем роботи з дозволу КМДА. Спецквиток вже отримали певні категорії людей, які обслуговують життєдіяльність міста: лікарі, рятувальники, правоохоронці, співробітники аптек, ЖКГ, персонал продуктових магазинів і т.д. Але що робити тим, хто його не отримав?

На сайті OLX вже з'явилися оголошення про продаж такого квитка для проїзду. Ціна - 100 гривень з можливістю торгу. Однак APnews такого оголошення на сайті не знайшов. Ймовірно, його вже могли видалити. Як стало відомо від прес-служби Нацполіції, правоохоронці оперативно виявили це повідомлення та заблокували його. Наразі фахівці Кіберполіції встановлюють осіб, причетних до розміщення даного повідомлення.

Чи вийде проїхати по придбаній перепустці?

Навіть якщо "пощастило" отримати перепустку шляхом інтернет-покупки, слід знати, що кожен такий дозвіл на проїзд має прив'язку до людини - квиток іменний і індивідуальний. Отже проїхати по ньому іншій людині не вийде. А крім самої спецперепустки, при вході в транспорт перевіряють і наявність документу, що засвідчує особу. Перевірку здійснюють правоохоронці.

Як отримати спецквиток на пересування по карантинному Києву і чи можна його купити в інтернеті. Розбір APNEWS

Що кажуть ті, у кого є перепустка?

APnews вдалося поспілкуватися з тими, хто отримав перепустки. Щоб отримати спецбілет для проїзду, не потрібно було подавати жодних документів і нікуди їхати. Все вирішувалося за місцем роботи керівництвом, і 22 березня всі квитки вже були готові. Потрібно було просто приїхати і забрати їх.

Є і така категорія людей, яким квиток зробили, але вони його не забрали за місцем роботи. Комусь в Viber надіслали фото пропуску, а хтось захопив з собою в поїздку дипломи про медичну освіту. В цьому випадку з проїздом виникнуть проблеми - правоохоронці пускають всередину тільки тих, у кого спецбілет є на руках. Однак з огляду на те, що це тільки перший день роботи в такому форматі, людей все ж пускають в транспорт.

Як отримати спецквиток на пересування по карантинному Києву і чи можна його купити в інтернеті. Розбір APNEWS

Що кажуть в мерії?

У мерії наголошують, що наявність такого квитка не скасовує оплату проїзду в громадському транспорті. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступника голови КМДА Микола Поворозник.

"Пасажири зі спецперепустками, користуючись громадським транспортом за визначеними маршрутами, зможуть придбати квиток, скористатися проїзним, карткою киянина або Kyiv Smart Card", - пояснює Поворозник.

Також заступник голови мерії закликав киян, які не отримали перепустки, не брати штурмом автобуси, тролейбуси або трамваї. "Залишайтеся вдома! Якщо критична необхідність виїхати в місто, скористайтеся приватним транспортом, таксі, або транспортом підприємств, на яких ви працюєте ", - звернувся до населення чиновник.

Як повідомляв APnews раніше, у Києві з 23 березня громадський транспорт буде перевозити пасажирів виключно за перепустками. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Читайте також:

Новини партнерів

Олімпіаду-2020 в Токіо можуть перенести через поширення коронавірусу
Між фракціями немає згоди щодо введення режиму НС в Україні, нардепи бояться - джерело

Найпопулярніше за тиждень