Як будуть штрафувати власників "євроблях" з новою системою автофіксації порушень на дорогах

Як будуть штрафувати власників "євроблях" з новою системою автофіксації порушень на дорогах
Ексклюзив
Читать на русском

Все буде залежати від того, хто є власником - громадянин України або ж громадянин іншої держави

Згідно з правилами роботи системи автофіксації порушень ПДР, порушникам будуть приходити листи поштою з оповіщенням про порушення і штрафом, який потрібно буде сплатити. Однак виникає питання щодо того, куди і кому приходитимуть штрафи за порушення, вчинені на нерозмитнених авто на іноземній реєстрації.

В ексклюзивному коментарі APnews співголова організації "АвтоЕвроСила" Олександр Чернявський пояснив, що коли автомобіль в'їжджає на територію України, завжди є митна база, де відмічається людина, яка відповідає за ввезення цього автомобіля на територію країни. І ця людина буде отримувати штрафи поштою, як і всі.

Однак це діє лише тоді, коли особа - громадянин України, який ввіз авто і являється його власником та користувачем. У іншому ж випадку система буде працювати інакше. Так, як пояснив адвокат Юрій Рожков, коли в Україну автомобіль ввозить іноземний громадянин, то штрафи на цей автомобіль передаватимуть на Державну прикордонну службу. У разі, коли власник буде перетинати кордон, йому і передаватимуть усі постанови. У випадку їх несплати, порушник просто не зможе потрапити в Україну назад до моменту, поки не сплатить усі штрафи.

Раніше APnews писав, що за перший день роботи камери на дорогах зафіксували в Києві понад 35 000 порушень ПДР.

Також нагадаємо, що дізнатись про наявність штрафу можна не тільки отримавши листа поштою. МВС запустило мобільний додаток, який дозволяє контролювати цей процес онлайн.

Новини партнерів

У Львівській області знову продовжили карантин через велику кількість хворих
У Рівному школяр зґвалтував семикласницю і виклав відео в мережу, щоб "похвалитися"

Найпопулярніше за тиждень