"Я вже пройшов все це": Зеленський відреагував на спалення авто журналістів

"Я вже пройшов все це": Зеленський відреагував на спалення авто журналістів
Читать на русском

Президент сподівається, що правоохоронні органи максимально швидко знайдуть та притягнуть до відповідальності зловмисників, які підпалили авто

У Київській області невідомі спалили авто журналістів. На ситуацію відреагував Президент України Володимир Зеленський. Він нагадав, як у грудні 2014 невідомі спалили його автомобіль, та наголосив, що винні мають бути покарані. Про це APnews повідомляє з посиланням на його заяву.

"У грудні 2014-го неподалік Палацу «Україна» невідомі спалили моє авто. Поліції знадобилося два місяці, щоб знайти та затримати злочинців. Сподіваюся, що й цього разу правоохоронні органи максимально швидко знайдуть та притягнуть до відповідальності зловмисників, які підпалили авто програми "Схеми", - сказав Президент.

Зеленський відмітив, що журналістська діяльність ніколи не може бути підставою для переслідувань, а свобода слова – фундамент будь-якої демократичної країни.

Також Президент сказав, що його свого часу також залякували за його діяльність, тому наголосив, що не допустить подібного.

"І наостанок. Моя творча діяльність завжди була пов’язана з досить гострою критикою чинної на той час влади. Неодноразово це створювало нашому колективу проблеми. Від неофіційних натяків «хлопці, ви дожартуєтесь» – до прослуховування, стеження, реальних перешкод та заборон у проведенні концертів чи зйомок. Я пройшов все це, я знаю, як це, і ніколи не допущу, щоб за мого президентства будь-яка критика влади тягнула за собою переслідування або залякування", - сказав Президент.

Читайте також:

Новини партнерів

На Єфремові випробовували незареєстрований препарат проти коронавірусу
В Україні зріс показник зарплати для розрахунку пенсій: у кого підвищаться і знизяться виплати

Найпопулярніше за тиждень