Я можу зателефонувати Путіну і він зі мною поспілкується, але говорити нема про що - Зеленський

Я можу зателефонувати Путіну і він зі мною поспілкується, але говорити нема про що - Зеленський
Читать на русском

Володимир Зеленський вважає, що переговори по Донбасу повинні не тільки в нормандському форматі, а й у форматі прямого діалогу.

Президент Володимир Зеленський не дзвонить своєму російському колезі Володимиру Путіну щодо ситуації на Донбасі, тому що зараз нема про що говорити. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву глави української держави в інтерв'ю журналу "Фокус".

За словами Зеленського, якщо він подзвонить Путіну, то він точно захоче з ним поспілкуватися, але зараз говорити нема про що.

"Тому що немає предмета для розмови. Якщо продовжиться затримка з зустріччю радників, то я буду з ним спілкуватися обов'язково. Як президент України я повинен вирішувати з ним всі складні питання. І якщо це допоможе швидше зупинити війну, я повинен з ним спілкуватися", - пояснив президент.

При цьому він зазначив, що переговори по Донбасу повинні не тільки в нормандському форматі, а й у форматі прямого діалогу.

"Тому що є питання, які ми не чіпаємо в нормандському форматі - ні питання заручників в Росії або в Криму, ні питання Криму. Цей формат чисто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет", - підсумував Зеленський.

Як раніше повідомляв APnews, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що під його керівництвом і далі буде продовжуватися і нарощуватися підтримка "республік" Донбасу. За його словами, українській владі не вистачає "політичної мужності".

Новини партнерів

Їх "вбивав" коронавірус: Зеленський пояснив, чому за рік поміняв трьох міністрів МОЗ
Вчені назвали 5 основних наслідків для здоров'я людей, що перехворіли COVID-19

Найпопулярніше за тиждень