"Втратив надію": український політв'язень має намір оголосити голодування у колонії РФ

"Втратив надію": український політв'язень має намір оголосити голодування у колонії РФ
Читать на русском

Виговського вже сьомий рік незаконно тримають під вартою.

Український політв'язень Валентин Виговський, якого утримують в Російській Федерації, заявив про намір оголосити голодування. Чоловік заявив, що втратив надію повернутися додому живим.

Про це повідомили Уповноважена ВР із захисту прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає APnews.

За словами омбудсмена, Виговського вже сьомий рік незаконно тримають під вартою. Наразі він утримується в колонії в Кіровській області.

"Постійне перебування в холоді і в повній ізоляції призвело до погіршення стану здоров'я Валентина. Крім того, адміністрація виправної установи здійснює психологічний тиск на нашого співвітчизника - без будь-яких пояснень і причин поміщає в ШІЗО, знімає гроші з карткового рахунку, які рідні йому перераховують для купівлі продуктів харчування і засобів гігієни", - наголосила Денісова.

Як зазначила Уповноважена, чоловік на тлі психологічного тиску та знущань у колонії повідомив рідним про намір почати голодування, якщо ситуація не зміниться.

Водночас, омбудсмен розцінює дії російських тюремників як тортури і нелюдське поводження. Денісова вкотре звернулася до російської колеги з проханням забезпечити належні умови утримання політв'язня.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, у квітні Денісова заявляла, що у СІЗО РФ блокують медичну допомогу політв'язню Приходько, його стан погіршується.

Читайте також:

Новини партнерів

"Недружня країна": США закрили останнє консульство в Росії
У Маріуполі дівчинки відлупцювали 15-річну школярку до струсу головного мозку

Найпопулярніше за тиждень