Вторгнення в Україну стане новою Чечнею для Росії - прем'єр-міністр Британії

Вторгнення в Україну стане новою Чечнею для Росії - прем'єр-міністр Британії
Читать на русском

Увечері 24 січня Джонсон проведе телефонну розмову з лідерами США, Франції, Німеччини, Польщі, президентом Комісії ЄС та генсеком НАТО, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон попередив Росію, що будь-який конфлікт може обернутися "новою Чечнею" - хворобливим, жорстоким та кривавим задумом.

Про це він заявив на брифінгу, повідомляє APnews.

Прем'єр-міністр Британії пояснив повернення співробітників британського посольства з Києва "похмурими" розвідданими біля кордону України. При цьому він вважає, що зараз війна не є неминучою.

“Наразі доцільно внести деякі зміни. За даними розвідки, на кордоні з Україною перебуває 60 російських бойових груп. План блискавичної війни, яка може знищити Київ, є очевидним для всіх. Ми повинні чітко дати зрозуміти Кремлю, що це буде катастрофічний крок”.

Він також порівняв можливе вторгнення в Україну з багаторічним чеченсько-російським конфліктом:

“Вторгнення в Україну, з погляду Росії, буде хворобливою, насильницькою та кривавою витівкою. Дуже важливо, щоб люди в Росії розуміли, що це може бути нова Чечня. Я був в Україні кілька разів, трохи знаю мешканців цієї країни. Я вважаю, що вони будуть боротися, а світ не повинен йти цим шляхом. Але завдання Великобританії – переконатися, що наші друзі та партнери у всьому світі, особливо в Європі, також розуміють це. Ми готуємо досить жорсткий пакет санкцій".

Також увечері 24 січня Джонсон проведе телефонну розмову з лідерами США, Франції, Німеччини, Польщі, президентом Комісії ЄС та генсеком НАТО, щоб обговорити ситуацію в Україні.

Раніше APnews також повідомляв, Велика Британія слідом за США почала евакуювати з України співробітників посольства.

Новини партнерів

«Гроб на кальосіках», москалі всіх уб’ють: Психолог розповів, чому українці бояться наступу Росії
"Чорний піар" - у прес-службі Януковича спростували інформацію про смерть Людмили Янукович

Найпопулярніше за тиждень