Вступ України до НАТО обговорять вже в червні

Вступ України до НАТО обговорять вже в червні
Читать на русском

На саміті будуть обговорювати дорожню карту для нашої країни.

На черговому саміті НАТО крім обговорення агресії з боку Росії також будуть говорити і про вступ до організації України. Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву президента Польщі Анджея Дуди під час спільного брифінгу.

В рамках обговорення учасники Північноатлантичного альянсу також обговорять дорожню карту, яку Україна повинна буде виконати для членства в альянсі. Також під час обговорення буде підніматися і питання безпеки - як України, так і всієї Центральної Європи.

"По-перше, це питання безпеки України, а в зв'язку з цим і безпеки всієї Центральної Європи. А по-друге, це питання також формального вказівки Україні шляху, по якому вона повинна йти в напрямку членства, дорожньої карти до цього членства, яке зараз має фундаментальне значення і за яке Україна бореться", - заявив Дуда.

Володимир Зеленський, в свою чергу Зеленський заявив, що Польща завжди підтримувала Україну і її народ, а також подякував Дуді за "адвокацію нашої країни щодо членства в НАТО".

У свою чергу під час візиту до Польщі президент Володимир Зеленський заявив, що Україну не потрібно 20 років запрошувати в ЄС. Наша країна вляется рівноправним партнером Європейського Союзу.

Новини партнерів

"Бог дав, Бог взяв": помічник священника у Великдень попався на крадіжці грошей парафіян - відео
Киргизстан і Таджикистан відвели війська та техніку від кордону

Найпопулярніше за тиждень