"Всі українці до 30 хочуть звалити з країни". Реакція "Слуг народу" на скандальну заяву нардепа Колісник

"Всі українці до 30 хочуть звалити з країни". Реакція "Слуг народу" на скандальну заяву нардепа Колісник
Ексклюзив
Читать на русском

Нардеп Анна Колісник під час засідання парламенту неофіційно заявила, що "треба валити з цієї країни".

Заява народного депутата від "Слуги народу" Анни Колісник про те, що потрібно "валити з України" викликала дикий резонанс у суспільства та ЗМІ. І хоча вона виправдовується, що мова йшла про “звалити” у відпустку - суспільство уже не спинити.

Журналіст APnews поспілкувався із народними депутатами від "Слуги народу", щоб з’ясувати, чи будуть ці слова мати наслідки для політика, та чи не виникали у них самих думки "звалити з цієї країни".

"Всі українці до 30 років задумуються про те, щоб "звалити з країни"

Так вважає 26-річний нардеп Євген Барагар, однак одразу додав, що "переріс" таку позицію і прийняв рішення працювати на благо держави і залишатися жити в Україні.

"Як у людини, думки про імміграцію, я думаю, виникали в принципі у будь-кого, віком до 30 років. Фішка в тому, що я з часом прийняв для себе рішення, що я буду залишатися в Україні, буду її будувати. Буду будувати її такою, щоб в ній жив я, щоб потім жили мої діти, і щоб потім жили мої онуки.
Щодо позиції партії, то мені вона невідома, тому що я не входжу до керівництва партії.

Взагалі у нас є стаття 180 Конституції України, відповідно до якої депутат не може нести відповідальність за свою позицію. Але все ж, я вважаю, ми повинні будувати свою країну", - стверджує нардеп Брагар.

"Вирвано з контексту - Колісник гідний нардеп"

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики “Слуга народу” Данило Гетманцев заявив, що не збирається покидати країну і вважає "неправильним" засуджувати Анну Колісник за фразу, вирвану із контексту переписки.

"Я з країни валити не планую. З приводу контексту і дійсності цієї заяви треба питати у пані Колеснік, тому що робити висновки щодо змісту переписки по одному реченню, мені здається, некоректно.

На що реагувати? На частину приватної переписки? Ми повинні робити висновки, враховуючи позицію депутата, його публічні заяви, його об'єктивізовані дії.

Анна Колісник є абсолютно патріотичним народним депутатом, професійно виконує свої обов'язки в комітеті з питань фінансів податкової та митної політики, і, я вважаю, що її діяльність протягом півтора року свідчить про те, що вона абсолютно гідний народний депутат", - наголосив Гетманцев.

"В особистій переписці можна говорити як завгодно"

Водночас, нардеп Єлизавета Богуцька вважає, що Анна Колісник висловила власну думку і приватній переписці, а не на загал, тому засуджувати її за це не мають права. Сама ж Богуцька підкреслила, що у неї не було в думках коли-небудь покидати країну.

"Я вже побачила ці світлини у Фейсбуці, але не змогла розгледіти, що там точно написано, чи дійсне трактування саме фотографа, який зробив цей знімок.

Якщо взагалі коментувати ці слова, то по-перше – це її особиста думка. Яку вона може висловлювати де завгодно і як завгодно. Це її особиста переписка, а не на загал десь сказано. Ми не знаємо, що саме малося на увазі, може це фраза, вирвана з контексту.

Що стосується мене, то у мене ніколи не було думки покинути країну, кудись бігти, бо хтось виступає не так як мені здається, потрібно з трибуни Верховної Ради.

Більше того, у 2014 році я свій вибір зробила, і приїхала сюди, залишивши багато-чого в Криму, щоб бути поряд з українцями, бути саме в Україні, я вважаю її своєю державою", - заявила Богуцька.

Нагадаємо, як повідомляв APnews, в той час як головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак розповідав, що Росія нарощує війська поблизу державного кордону України - народна обраниця Анна Колісник у приватній переписці заявила, що "треба валити з цієї країни".

"Всі українці до 30 хочуть звалити з країни". Реакція "Слуг народу" на скандальну заяву нардепа Колісник
"Всі українці до 30 хочуть звалити з країни". Реакція "Слуг народу" на скандальну заяву нардепа Колісник

Новини партнерів

В Україні коронавірус забрав життя ще одного 2-місячного немовляти
Нападнику "Реала" Каріму Бензема загрожує до п'яти років в'язниці за шантаж

Найпопулярніше за тиждень