Нинішня влада відповість за заборону виборів на Донбасі перед судом та людьми - Кива

Нинішня влада відповість за заборону виборів на Донбасі перед судом та людьми - Кива
Ексклюзив
Читать на русском

Він підкреслив, що Резніков розумів, що позбавити жителів Донбасу права голосувати є злочином

Народний депутат від ОПЗЖ Ілля Кива заявив, що віце-прем'єр-міністр, перший заступник голови української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков говорив те, що йому нав'язали в Офісі президента. Про це Ківа розповів в коментарі кореспонденту APnews.

"Ви знаєте, я дуже уважно слухав безпосередньо Рєзнікова, і він справляє враження людини, що думає і знає, про що говорить. Єдине, я вам щиро хочу сказати, він говорив не своїми словами, а він говорив позицію, яка йому була нав'язана Офісом президента. Тому що в даному випадку ми бачимо, що ситуація по Донбасу навіть за участю Рєзнікова вона не вирішується, вона тільки погіршується, і це ще раз підтверджує, що владі мир сьогодні в нашій країні не потрібен", - сказав депутат.

Він підкреслив, що Резніков розумів, що позбавити жителів Донбасу права голосувати є злочином, а нинішня влада відповідатиме за законом за таке рішення.

"Дуже правильно поставлене питання про його ставлення до тієї ситуації, яка позбавила можливості, конституційного права 500 тисяч осіб - жителів Донбасу - вибирати і бути обраними. В даному випадку пан Резніков прекрасно розумів, що це злочин, хоча послався на небезпеку виборчого процесу, про яку сьогодні так успішно кажуть у владі. Коли президентом вибирали Зеленського небезпека була у два рази більше, але це не зупинило нікого, і вибори, по-моєму, пройшли успішно. насправді я більше ніж упевнений, що вся ця історія з забороною голосування, це всього лише маніпуляція влади і бажання їх якомога більше втриматися у своїх провладних кріслах. Позбавляти людей права голосувати - злочин і зраду, і за це вони відповідатимуть в суді, де їх будуть судити ім'ям українського народу. Вибори пройдуть, і сьогодні патову ситуацію у владі вже не змінить нічого. Все побачили справжнє обличчя цих пройдисвітів, які всього лише, наживаючись, є виконавцями третіх осіб своїх господарів, американських, європейських, які змушують їх далі знищувати нашу країну, наш бюджет", - підкреслив Кива.

Як повідомляв APnews раніше, Україна не буде прописувати особливий статус Донбасу в Конституції, про що президент Володимир Зеленський говорив під час саміту лідерів "нормандського формату" в Парижі в грудні минулого року.

Новини партнерів

Відмова від “пакунків малюка” дозволить уряду економити на новонароджених понад 250 млн гривень. Розбір APnews
МОЗ просив 5% ВВП фінансування на 2021 рік - Степанов

Найпопулярніше за тиждень