"Всі кандидати, що підходять, померли до нього": італійські ЗМІ заперечують відставку Папи Римського

"Всі кандидати, що підходять, померли до нього": італійські ЗМІ заперечують відставку Папи Римського
Читать на русском

Не дивлячись на чутки про свою відставку, Папа Римський продовжує просувати ідею рівного світу, в якому не буде нелюдяності та приниження

Папа Франциск не збирається йти у відставку, всупереч своєму віку, стану здоров'я або конклаву - зібрання кардиналів для обрання нового папи.

Про це повідомляє APnews з посиланням на Ilfattoquotidiano.

За інформацією ЗМІ, у Ватикані та, зокрема, Касі Санта Березня, резиденція Понтифіка, нічого не вказує на те, що Папа серйозно задумався про свою відставку.

Навпаки, він недавно відновив приватні аудієнції та підтвердив свій візит до Словаччини, а також в Будапешт (Угорщина) на закриття Міжнародного євхаристійного конгресу. Всі поїздки відбудуться з 12 по 15 вересня 2022 року.

Візити були узгоджені ще до операції Понтифіка на товстій кишці, однак програма зустрічей Папи не змінилася навіть після десятиденної госпіталізації в клініці Джемеллі. На думку видання, це знак того, що Папа відмінно себе почуває і не збирається скасовувати поїздки.

Відзначається, що конклав - закриті збори кардиналів, які скликаються після смерті або відставки Папи для обрання нового Папи - вже відкритий, але зовсім не через стан здоров'я або віку Понтифіка, а через німецького кардинала-архієпископа Мюнхена і Фрейзінга Райнхарда Маркса. Він в червні цього року подав у відставку після скандалів навколо Католицької церкви, пов'язаних зі священиками-педофілами. Тоді ж Франциск відкинув відставку німецького архієпископа, що викликало невдоволення серед інших кардиналів про реформи Понтифіка.

Але, як підкреслює ЗМІ, після смерті польського Папи конклав тривав 10 років, ну а багато гідні кандидати на престол Папи Римського померли до Понтифіка. Тому безперечно, що конклав відкрився, але це не означає, що правління Франциска добігає кінця.

Разом з тим, не дивлячись на чутки про свою відставку, Папа Римський продовжує просувати ідею рівного світу, в якому не буде нелюдяності та приниження:

"Давайте працювати разом, щоб викорінити жорстоке лихо сучасного рабства, яке до цього часу прирікає мільйони людей на нелюдяність та приниження. Кожна людина є образом Бога, вільна і призначена для існування в умовах рівності та братерства", - написав він.

Нагадаємо, як повідомляв APnews раніше, в італійських ЗМІ з'явилася інформація про нібито вихід Папи Римського з престолу через проблеми зі здоров'ям. Таким чином він міг би повторити шлях своїх попередників, які залишили пост на 86 році життя.

Новини партнерів

У МОЗ спрогнозували наступний спалах COVID-19 і закликали "створювати ажіотаж" вакцинацією
Перестрілку за місце в цирку на Київщині влаштував радник мера Василькова

Найпопулярніше за тиждень