Всеукраїнське опитування на виборах - пробник референдуму - Стефанчук

Всеукраїнське опитування на виборах - пробник референдуму - Стефанчук
Читать на русском

Руслан Стефанчук зазначив, що питання з опитувальника можуть винести на референдум

Всеукраїнське опитування на місцевих виборах - репетиція референдуму. Про це повідомляє APnews з посиланням на заяву першого віце-спікера Верховної Ради Руслана Стефанчук в ефірі телеканалу "Україна 24".

При цьому він не виключив, що деякі питання з опитувальника можуть винести й на референдум.

"Всеукраїнське опитування - це пробник референдуму для того, щоб ми могли визначити, які питання для громадян України є важливими, і яка позиція з цих питань. Я не виключаю, що деякі з цих питань, які будуть обговорені, надалі можуть бути ініційовані в порядку референдуму", - розповів Стефанчук.

За його словами, це не законодавча ініціатива, тому проведення опитування в день виборів не порушує законодавство.

"Це не законодавчо визначена процедура (опитування, - ред.), це хороша ініціатива з тим, щоб вперше держава почала слухати думку своїх громадян, і щоб громадяни визначали, що для них є важливим", - пояснив віце-спікер.

Крім того, він зазначив, що питання вже визначені.

"Цьому передувала копітка соціологічна робота ... Я знаю все (питання, - ред.) ... Ці питання повідомить тільки президент, невелика кількість людей їх знає, але повідомить тільки президент", - підсумував політик.

Як раніше повідомляє APnews, сьогодні Володимир Зеленський анонсував якийсь опитувальник на виборах 25 жовтня. І поки всі намагаються вгадати, які п'ять питань хоче задати глава держави українцям, багатьох цікавить ще й питання, скільки грошей з бюджету на це витратять. Виявляється, фінансувати його будуть не з держбюджету.

Новини партнерів

У Росії поліцейський убив свою дівчину-транссексуала
В Одесі біля університету невідомий розбив голову викладачу металевим предметом. Відео 18+

Найпопулярніше за тиждень