Всеукраїнська школа онлайн: у МОН відповіли на 5 питань, які найбільше хвилюють учнів

Всеукраїнська школа онлайн: у МОН відповіли на 5 питань, які найбільше хвилюють учнів
Читать на русском

Опубліковано перші п’ять відповідей на поширені запитання.

Міністерство освіти і науки дало відповідь на п’ять найбільш поширених запитань, які стосуються "Всеукраїнської школи онлайн", зокрема, про реєстрацію у ВШО, наявні предмети та появу нових уроків.

Про це APnews повідомляє з посиланням на прес-службу МОН.

"Опубліковано перші п’ять відповідей на поширені запитання. Платформа "Всеукраїнська школа онлайн" нещодавно запрацювала, а нею вже користуються тисячі осіб. На офіційній Facebook-сторінці збираються запитання та публікуватимуться відповіді на них у рубриці "запитання ВШО", - йдеться у повідомленні МОН.

Проблеми із реєстрацією – що робити?

Уважно подивитися інструкцію на сайті у розділі "Як користуватися". Можливо, саме там є всі відповіді. Якщо не прийшов лист активації — перевірити папку зі спамом або рекламою, можливо, він потрапив саме туди. Таке буває. Якщо нічого не спрацювало - потрібно написати службі підтримки.

Платформа ВШО - обов‘язкова?

Ні. У МОЗ переконані, що найкращий спосіб завоювати користувачів — запропонувати корисний та якісний продукт. Платформа створена для допомоги учням та вчителям, і кожен може сам вирішувати, як нею користуватися.

Чи замінить Всеукраїнська школа онлайн звичайні школи?

Ні. МОЗ заявило, що прагне, аби кожен учень та вчитель в Україні мав рівний та вільний доступ до якісного навчального контенту, що пройшов експертизу та відповідає державним стандартам. Існування такої платформи як ВШО — запорука сталого освітнього процесу та рівномірного доступу до знань, а також найкраща світова практика. Жодна онлайн-платформа не замінить справжню школу, в основі якої — людський контакт та живе спілкування вчителя та учнів і Всеукраїнська школа онлайн також не має такої мети, і існує, щоб допомагати.

Чи буде інформатика/трудове навчання/інший предмет?

"Ми тільки завершили першу стадію розробки. У планах — створити контент, який поступово покриє всю навчальну програму. У січні розпочнеться новий етап роботи, і перелік предметів може розширитися. Ми збираємо та передаємо всі ваші відгуки та побажання", - наголосили у МОН.

Коли з‘являться нові уроки?

"Вони з’являються прямо зараз. Щотижня ми оновлюємо платформу та завантажуємо нові уроки, тому слідкуйте за оновленнями", - запевнили у відомстві.

Як повідомляв APnews, у МОН пояснили, як будуть працювати школи під час локдауна в січні.

Новини партнерів

У мережі вперше опублікували фото Кернеса з улюбленим псом
Трамп визначився з новою роботою після президентства

Найпопулярніше за тиждень