ВР підтримала звернення до світової спільноти щодо "неприйнятності військового шантажу з боку РФ"

ВР підтримала звернення до світової спільноти щодо "неприйнятності військового шантажу з боку РФ"
Читать на русском

Документ підтримали 282 народні депутати.

Народні депутати на шостій сесії Верховної Ради підтримали звернення до міжнародних парламентів, урядів та організацій через військовий шантаж Російської Федерації. Парламентарі звернулися, зокрема, до ООН та Європарламента з закликом сприяти деескалації ситуації.

За відповідний документ (№ 6543) проголосували 282 нардепи. Про це APnews повідомляє з посиланням на трансляцію ВР.

Рада закликала міжнародне співтовариство "вжити всіх можливих дипломатичних засобів з метою сприяння деескалації ситуації, відведення російських військ від кордонів України, а також повної відмови Російської Федерації від своїх агресивних намірів перерозподілу Європи на зони впливу".

У парламенті зазначили, що ухвалення постанови спрямоване на реалізацію стратегічного курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, закріпленого в Конституції України, та підтримується 67,1% громадян щодо членства в ЄС та 59,2% щодо членства в НАТО.

Постанову від імені голови ВРУ мають невідкладно направити до Звернення до ООН, Європарламента, урядів та парламентів іноземних держав та парламентських асамблей міжнародних організацій.

Раніше APnews повідомляв, секретар РНБО Данилов заявив, що на кордонах з Україною зараз перебувають близько 109 тисяч російських військових.

Новини партнерів

У Лондоні двоповерховий автобус врізався у будинок, є постраждалі. Відео
Слідом за Івано-Франківською областю до "червоної" зони карантину потрапила Рівненська

Найпопулярніше за тиждень