ВПО зможуть отримати соцдопомогу за єДокументом без паспорта

ВПО зможуть отримати соцдопомогу за єДокументом без паспорта
Читать на русском

Зміни спрощують отримання послуг людям, які втратили документи.

Внутрішньо переміщені особи можуть отримувати соціальні послуги та виплати на підставі єДокумента або довідки від Державної міграційної служби України. Про це повідомили на Урядовому порталі.

"Зміни суттєво спрощують отримання послуг людям, які перемістилися із районів бойових дій та втратили документи. Відтепер вони можуть ставати на облік, реєструватись та отримувати допомогу від держави як внутрішньо переміщені особи навіть без наявності паспорта", – зазначають у Кабміні.

Тепер ВПО достатньо надати довідку від ДМС України або тимчасовий документ, який посвідчує особу під час воєнного стану – єДокумент, доступний у "Дія".

Довідку про те, що особа звернулась за оформленням паспорта можна отримати у підрозділах ДМС, ЦНАП або центрах
"Паспортного сервісу", якщо особу ідентифіковано за відомостями Єдиного державного демографічного реєстру або відомчої інформаційної системи ДМС.

Також громадяни можуть отримати довідку про те, що особа звернулася за оформленням паспорта-книжечки або вклеювання до нього фотокартки при досягненні 25-, 45-річного віку. Але така довідка оформляється лише в територіальному підрозділі ДМС України.

Така можливість для ВПО стала доступною завдяки постанові уряду, ініційованій Мінреінтеграції спільно з Мінсоцполітики та Державною міграційною службою.

Новини партнерів

Глава МВС Німеччини вибачилась за фото, де вона сміється під час візиту до Києва
Узбекистан пригрозив в’язницею узбекам, які поїдуть воювати проти України

Найпопулярніше за тиждень