Вперше за 56 років. Інженер розповів, як пройде та скільки триватиме ремонт мосту Метро у Києві за 60 млн євро

Вперше за 56 років. Інженер розповів, як пройде та скільки триватиме ремонт мосту Метро у Києві за 60 млн євро
Ексклюзив
Читать на русском

У Київавтодорі обіцяють, що міст Метро в цілому збереже свою автентичність після реставрації

У Києві вперше з 1965 року відремонтують міст Метро. На масштабну реконструкцію заплановано витратити 60 млн євро.

Про те, що планують зробити, скільки триватиме ремонт та як буде виглядати шляхопровід після - ексклюзивно у коментарі APnews розповів представник Київавтодору, головний інженер Володимир Харченко.

Зауважимо, що саме корпорація "Київавтодор" визначена мерією як замовник проектних та будівельних робіт по даному об’єкту.

1. Чи відомо вже, коли планується розпочати роботи з ремонту та скільки вони приблизно можуть тривати?

Міст Метро має статус пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення та відноситься до об’єктів культурної спадщини Печерського району міста. Враховуючи цей факт, на сьогоднішній день підготовлено проект розпорядження, яким змінюється вид робіт із "капітального ремонту" на "реставрацію з пристосуванням автопроїздів мосту Метро через річку Дніпро". Після виходу відповідного розпорядження, Київавтодор оголосить відкриті торги для визначення генерального проектувальника, що виконуватиме розробку проекту (коригування).

Орієнтовний строк виконання робіт складатиме 15 місяців, але вже після того, як буде розроблено проектну документацію та отримано позитивний висновок державної експертизи, проект затвердять та буде уточнено терміни виконання робіт.

2. Міст будуть ремонтувати за рахунок кредиту від Європейського банку реконструкції та розвитку, а хто саме буде робити ремонт?

Генпідрядну організацію, що виконуватиме будівельні роботи на об’єкті, буде визначено на підставі відкритих торгів, у відповідності до Закону. Після виходу розпорядження про затвердження робочого проекту по даному об’єкту, корпорація оголосить тендер.

3. Чому саме 60 млн євро? Це сума, яку просто виділив ЄБРР чи її розрахували, виходячи з плану робіт на мосту?

Вартість робіт у розмірі 60 млн євро, що складає приблизно 1,8 млрд гривень, визначена на підставі виконаних розрахунків очікуваної вартості ремонтних робіт на об’єкті. Проте вона не остаточна - точну вартість буде визначено після експертизи та її позитивного висновку.

4. Чи всі 60 млн євро буде використано на ремонт мосту Метро?

Безпосередньо, усі виділені від ЄБРР будуть використані на об’єкт. Передбачається ремонт проїзної частини автопроїздів, заміна деформаційних швів, ремонт тротуарів, перильного огородження та огорожі проїзної частини. Також будуть ремонтувати конструкції прогонових будов та опор, сполучення з мостом та інші види робіт для відновлення експлуатаційного стану мосту.

5. Чи вже створено візуалізацію проекту ремонту мосту Метро у Києві?

Остаточний варіант мосту буде визначено під час розробки проекту. Проте оскільки споруда є пам’яткою архітектури, загальний вид мосту Метро в цілому збереже свою автентичність.

Читайте також:
Міст за мільярд. У КМДА розповіли, чому "став" ремонт на Шулявському та що з ним зроблять у 2021

Новини партнерів

СБУ завадила вивозу скіфських скарбів з України, - фото
Шанс чи нищівний удар. Що буде з бензином на АЗС після відмови Білорусі постачати Україні А-95

Найпопулярніше за тиждень