"Ворог Путіна – мій друг": Кулеба став на захист протестів на підтримку Навального

"Ворог Путіна – мій друг": Кулеба став на захист протестів на підтримку Навального
Читать на русском

Також він додав, що Україна в цій ситуації зайняла доволі жорстку позицію.

Глава Міністерства закордонних справ України відреагував на протести у Росії на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, які "прокотилися" РФ 23 січня. За його словами, Навальний є уособленням протестів.
Коментуючи його затримання, Дмитро Кулеба промовив приказку "ворог мого ворога — мій друг".

Про це очільник МЗС сказав в ефірі одного з українських телеканалів, передає APnews.

"Я в такі хвилини вдячний Майдану за те, що ми перейшли цю фазу, і в нас не заарештовують пачками людей на вулицях, як в Білорусі, як в Росії, не б’ють кийками по голові. Що ми захистили себе як суспільство від свавілля влади та розвиваємося як демократична держава. Але, безумовно, те, що відбувається зараз в Росії, є важливим для інтересів України.

Знаєте, країна, яка здійснює зовнішню агресію, вона так само здійснюватиме й внутрішню агресію стосовно своїх громадян. Це є частина політичної культури Росії, на жаль", - наголосив Дмитро Кулеба.

Також він додав, що Україна в цій ситуації зайняла доволі жорстку позицію.

"Тому ми зайняли жорстку принципову позицію, бо, по-перше, неправильно бити людей, які вийшли на протест, на захист своїх громадянських прав. А по-друге, є така приказка: ворог мого ворога — мій друг. Це можна сказати про Навального як людину, яка зараз є уособленням протестів, і на захист якої вийшли... насправді росіяни вийшли не на захист Навального, а на захист самих себе. Але він є ворогом Путіна, тому ми підтримуємо і свободу Навального, і всіх людей, які виступають за цю свободу", - підкреслив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, у суботу, 23 січня у Росії пройшли масові мітинги на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, якого наразі утримують в СІЗО з неофіційною назвою "Матроська тиша".

Під час масових мітингів силовики доволі жорстоко "зачищали" вулиці, застосовуючи силу до громадян.

Як повідомляв APnews, у Владивостоку протест переріс у сутички з правоохоронцями.

Новини партнерів

На Черкащині двоє рибалок з дитиною пішли під лід, не вижив ніхто
«Знайти та покарати!»: Зеленський жорстко відреагував на побиття українського хлопчика у Парижі

Найпопулярніше за тиждень