ВООЗ заявив про нову фазу пандемії та "помолодшання" коронавірусу

ВООЗ заявив про нову фазу пандемії та "помолодшання" коронавірусу
Читать на русском

За останній місяць частка молодих людей серед хворих збільшилась

У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що нова хвиля коронавірусу пов'язана з людьми від 20 до 40 років, багато з них не знали, що вони заразились. Про це повідомляє APnews з посиланням на Reuters.

Регіональний директор ВООЗ по країнах Західної частини Тихого океану Такеші Касаї заявив, що за останній місяць частка молодих людей серед хворих збільшилась. Це ставить під ризик вразливі верстви населення, включаючи літніх і хворих людей у густонаселених районах зі слабким медичним обслуговуванням.

"Епідемія змінюється. Люди у віці від 20 до 30 і 40 років все частіше стають рушійною силою поширення (коронавірусу – ред.). Багато хто навіть не підозрює, що інфікований. Це збільшує ризик перетікання на найбільш незахищених (людей). Те, що ми спостерігаємо, – це не просто відродження (епідемії COVID-19). Ми вважаємо, що це сигнал про те, що ми вступили в нову фазу пандемії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - сказав він.

За його словами, країни можуть ефективніше зменшити руйнівні наслідки для життя та економіки, поєднуючи раннє виявлення і реагування для боротьби з інфекціями.

Як повідомляв APnews раніше, в Україні до послаблення карантину станом на 18 серпня не готові Київ і 13 областей.

Новини партнерів

Курйоз дня. Обіцяну Кличком розмітку намалювали на парковці для автомобілів
Москаль: коли на Донбасі стріляли - вибори проводили, не потрібно політизувати коронавірус

Найпопулярніше за тиждень