ВООЗ не давала рекомендацій вживати вітаміни та цинк для лікування COVID-19

ВООЗ не давала рекомендацій вживати вітаміни та цинк для лікування COVID-19
Читать на русском

Вітаміни D, C і цинк мають вирішальне значення для імунної системи, але ВООЗ не давала рекомендацій по їх використанню для профілактики або лікування коронавірусу.

Більшість людей, хто прямо або побічно стикався з коронавірусом, знають, що лікарі дуже часто для профілактики або лікування COVID-19 призначають вітаміни D, C і цинк. Однак в ВООЗ заявили, що на сьогоднішній день немає рекомендацій по вживанню вищевказаних препаратів.

Про це APnews повідомляє з посиланням на заяву голови офісу ВООЗ в Україні доктора Ярно Хабіхта "Радіо Свободі".

Він пояснив, що наразі рекомендації організації сталі: щоб лишатись здоровим, слід вживати здорову їжу, підтримувати фізичну активність і виконувати загальні рекомендації щодо фізичного дистанціювання, носіння маски, використання дезінфектора та перебування вдома при поганому самопочутті.

Але додав, що вітаміни D і C та цинк у той же час мають вирішальне значення для доброго функціонування імунної системи і відіграють життєво важливу роль у зміцненні здоров’я та здоровому харчуванні. Надходити до організму вони мають зі збалансованого та різноманітного харчування.

Наприклад, вітамін D може вироблятися в шкірі під впливом сонячного світла або надходити через їжу з природних джерел - з жирної риби, такої як лосось, тунець і скумбрія, риб’ячий жир, яловича печінка, сир і жовтки. Тому коли продукти, сповнені вітаміном D, не вживаються, а вплив сонячного світла обмежений, і рекомендовано вживати збагачені вітаміном D продукти чи добавки, що містять вітамін D.

За словами Ярно, шкідливі наслідки від надмірного вживання вітаміну D – гіперкальціурія та гіперкальціємія – не виникають при рекомендованих рівнях споживання.

“Рекомендований прийом для всіх вікових груп все ще значно нижчий за найнижчий рівень побічних ефектів 50 мг/день”, – додав він.

Раніше APnews писав, що у ВООЗ заявили, що вакцина не врятує світ від вірусу.

Новини партнерів

Під Києвом легковики влаштували смертельну ДТП: людей затисло у понівечених авто
У Карпатах туристка з Києва зламала хребет під час прогулянки біля гори

Найпопулярніше за тиждень