Водія Hummer, що збив дитину у Києві, четвертий рік не садять до в’язниці: у прокуратурі пояснили причину

Водія Hummer, що збив дитину у Києві, четвертий рік не садять до в’язниці: у прокуратурі пояснили причину
Ексклюзив
Читать на русском

Якщо коротко: причина у відставці судді, через що процес розгляду справи довелося починати спочатку

Вже четвертий рік водія Hummer, який на смерть збив дівчинку в центрі Києві, не можуть посадити до в’язниці. І це при тому, що, здавалося б, всі доказові факти є - його спіймали просто на місці злочину.

У Київській міській прокуратурі пояснили в коментарі APnews, чому слідство так затягнулось та коли Кирила Островського все ж відправлять до в’язниці.

Що трапилось?

Нагадаємо, сама подія мала місце бути 24 липня 2018 року на бульварі Лесі Українки у місті Києві. Водій Hummer, Кирило Островський, збив дитину просто на пішохідному переході, і від отриманих травм вона померла на очах у матері у кареті "швидкої". Винуватець же після скоєння ДТП зняв номерні знаки з машини та вчинив спробу втекти. Проте патрульні змогли виявити і затримати порушника недалеко від місця. Поліції довелося захищати затриманого від натовпу, який хотів влаштувати над Островським самосуд.

Згодом з'ясувалося, що Островський - колишній боксер 1995 року народження, власник фірми Fit&Sweet.

Його заарештували на місці, згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. А досі, вже четвертий рік, ситуація не змінюється.

Ба більше, у жовтні цього року суспільство вразило новиною, що Островський вийшов із СІЗО. Як виявилось, запобіжний захід просто вкотре сплинув, а суддя його не продовжила - бо була у відпустці.

Столична прокуратура тоді зреагувала швидко, і Островського знов повернули до СІЗО. Але його вину досі офіційно не доведено.

Чому процес так затягнувся?

У коментарі APnews речниці Київської міської прокуратури Надія Максимець пояснила, що справа не у слідстві. Процес затягнувся вже на другому етапі - етапі суду.

"Питання не в площині слідства. Під кінець судового розгляду змінився склад суду - суддя пішов у відставку. І справу почали слухати спочатку", - сказала Надія.

За її словами, кримінальне провадження було направлено до Печерського районного суду вже за два місяці після події - у вересні 2018 року - одразу після отримання висновків експертиз. Але вирок не було ухвалено досі через заміну судді.

"Наразі судом вирок не ухвалено, оскільки суддя, у провадженні якого перебував обвинувальний акт, рік тому звільнився з посади, і слухання справи почалося з початку у зв'язку із заміною судді", - пояснила речниця.

Додавши, що на цей час триває судовий розгляд та вже досліджено письмові докази. Заплановано допит свідків, допит обвинуваченого та судові дебати.

Обвинувачений же перебуває під вартою.

Що загрожує?

Кирила Островського звинувачують у порушенні ПДР, що призвело до смерті потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України), а також у тому, що він намагався втекти - завідоме залишення без допомоги, ч. 1 ст. 135 КК України.

За скоєне йому загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого. Але три роки вже минуло. Чекаємо на результати суду.

Читайте також:

Новини партнерів

Календар церковних свят 2022: найважливіші дні та пости
У Києві жінку оштрафували на 17000 грн за проїзд у маршрутці без COVID-сертифікату

Найпопулярніше за тиждень