Власників бізнесу можуть штрафувати за відсутність маски у відвідувачів

Власників бізнесу можуть штрафувати за відсутність маски у відвідувачів
Читать на русском

Верховна Рада підтримала відповідний законопроект у першому читанні.

В Україні народні депутати підтримали законопроект, який зобов'язує власників бізнесу стежити за тим, щоб відвідувачі носили маски. За законопроєкт №3890 у першому читанні проголосував 251 депутат, передає APnews.

Штрафувати хочуть за пропуск людей в громадські будинки, споруди, громадський транспорт під час карантину без вдягнутих респіраторів, захисних масок, що закривають ніс та рот.

Розмір штрафу коливається від 3400 до 5100 гривень.

"За пропуск, допуск особи в громадські будівлі, споруди, громадський транспорт під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, зокрема і респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, а також і виготовлених самостійно, або невжиття заходів щодо перебування людини в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті без такого засобу індивідуального захисту суб'єкт господарської діяльності сплачує штраф у розмірі від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", – йдеться в законопроєкті.

Раніше APnews повідомляв, українців, які порушують карантинні заходи, будуть відразу штрафувати. Однак, наразі за цей законопроект не голосували.

Новини партнерів

"Укрпошта" в розпал пандемії закупить алкотестерів на 571000 гривень
Міністр екології Абрамовський після зустрічі з послом Великобританії захворів на коронавірус

Найпопулярніше за тиждень