Власникам "евроблях", які перетинали КПП на кордоні з Росією, загрожують величезними штрафами

Власникам "евроблях", які перетинали КПП на кордоні з Росією, загрожують величезними штрафами
Читать на русском

Також власники таких автомобілів не зможуть розмитнити їх за пільговим тарифом.

В Україні деякі власники автомобілів на єврономерах не можуть розмитнити свої машини за пільговим тарифом. Йдеться про людей, які продовжували термін перебування "евроблях" за допомогою перезаїздів на російсько-українському кордоні.

Про це APnews повідомляє з посиланням на UBR.

За наявною інформацією, митники відмовляються приймати декларації від водіїв, посилаючись на те, що автомобіль нібито в'їхало з боку Росії. У зв'язку з цим такі транспортні засоби підпадають під заборону, передбачений пунктом 2 закону №1402-IX.

Цей пункт говорить про заборону на розмитнення автомобілів, які ввозяться безпосередньо з Росії або були там зроблені. Автовласники ж запевняють, що вони навіть не перетинали кордон з Росією, розвертаючись на нейтральній території.

Учасники руху "АвтоЄвроСіла" кажуть, що в такому підвішеному стані зараз "зависли" до 150 тисяч авто на єврономерах. Найбільше таких "проблемних машин" - в Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Полтавській і Харківській областях.

Причому ці машини не можна не тільки розмитнити, а й вивезти з території України (не пропускає митна служба) або здати авто на розбирання - це буде порушенням митних правил. А ось штрафи на несвоєчасне розмитнення нікуди не подівся - і зараз водіям загрожує до 170 тисяч гривень штрафу.

При цьому нагадаємо, APnews повідомляв, що президент Зеленський затвердив пільгове розмитнення "евроблях" в Україні. Кабмін хоче направити 1,4 млрд гривень від розмитнення "евроблях" на протидію COVID-19.

Новини партнерів

Українцям підвищили максимальну допомогу з безробіття більше ніж на 400 гривень
У Дніпрі знайшли 161 забруднювач, екологи назвали стан річки катастрофічним

Найпопулярніше за тиждень