Влада Японії ввела режим НС в Токіо на час проведення Олімпіади

Влада Японії ввела режим НС в Токіо на час проведення Олімпіади
Читать на русском

Надзвичайна ситуація пов'язана з різким стрибком захворюваності в регіоні.

Влада Японії ввели в Токіо режим надзвичайної ситуації. Всього через два тижні там повинні стартувати Олімпійські ігри. Про це APnews повідомляє з посиланням на Kyodo.

Прем'єр-міністр Японії Есіхіде Суга підписав указ, згідно з яким режим НС в регіоні триватиме до 22 серпня. Відзначимо, що Олімпіада в Токіо пройде з 23 липня по 8 серпня.

Своє рішення ввести режим НС влада пояснила різким зростанням випадків зараження на коронавірус в Токіо. Так, напередодні там зафіксували 920 випадків - рекорд з середини травня.

Тепер представники Міжнародного олімпійського комітету, організатори Ігор-2020 і міська влада Токіо повинні прийняти нове рішення з приводу допуску глядачів на Олімпіаду. Раніше повідомлялося, що потрапити на спортивні об'єкти зможуть місцеві жителі. Зараз же здається, що змагання в столиці Японії і найближчих префектурах пройдуть без глядачів.

Раніше APnews повідомляв, що Національний олімпійський комітет оголосив склад збірної України на майбутню Олімпіаду. Відзначимо, що в заявку не потрапили олімпійський чемпіон Олег Верняєв, а також триразовий чемпіон Європи Дмитро Чумак.

Новини партнерів

У Києві вирішили знести пам'ятний знак на честь "дружби" Києва і Москви
Британське судно Defender, «обстріляне» РФ, покинуло Чорне море

Найпопулярніше за тиждень