Вироків у справі МН17 слід чекати щонайменше кілька років, - МЗС

Місце катастрофи МН17
Читать на русском

За словами Єніна, українська сторона хоче притягнути до відповідальності вище керівництво РФ

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін вважає, що вироків у справі про катастрофу малайзійського рейсу MH17 у 2014 році на окупованому Донбасі слід чекати не менше ніж за декілька років. Про це повідомляє APnews з посиланням на Радіо Свобода.

За словами заступника міністра, подібні процеси не відбуваються швидко, проте швидкість процесу не має нашкодити якості вироків.

"Вироків слід чекати щонайменше кілька років. Такі процеси не відбуваються швидко. До того ж, швидкість не має зашкодити якості. Оскільки ми чудово розуміємо всі ризики подальшого оскарження відповідних рішень в Європейському суді з прав людини, нам потрібна якість", - заявив Єнін.

Заступник глави МЗС пояснив, що метою української сторони є притягнення до відповідальності вищого військового та політичного керівництва Російської Федерації за порушення міжнародного права.

"Наша мета - притягнення РФ та її вищого керівництва до відповідальності за факти порушення міжнародного права, за анексію Криму, за втручання військових на Донбасі, в тому числі збиття малайзійського "Боїнга", - зазначив він.

Як повідомляв APnews раніше, доступ на наступне засідання суду у справі про катастрофу рейсу МН17 обмежать через карантин, спричинений пандемією коронавірусу. Засідання проведуть у судовому комплексі "Схіпхол" у Нідерландах 8 червня 2020 року.

Новини партнерів

Кабмін і Офіс Президента підсвітили символікою України і кримськотатарського народу. Відео
Знайшли мертвим посла Китаю в Ізраїлі, який раніше працював в Україні

Найпопулярніше за тиждень