Вірменія та Азербайджан заявили про готовність до переговорів щодо ситуації в Нагірному Карабаху

Вірменія та Азербайджан заявили про готовність до переговорів щодо ситуації в Нагірному Карабаху
Читать на русском

Раніше Мінська група закликала лідерів Вірменії та Азербайджану "відновити предметні переговори, добросовісно та без передумов".

Президент Азербайджану Ільхам Алієв закликав Росію, США та Францію посприяти вирішенню ситуації, що склалася у Нагірному Карабасі. Раніше про готовність до переговорів за посередництва ОБСЄ заявила Вірменія. Про це повідомляє APnews з посиланням на Радіо Свобода.

Так, Президент Азербайджану готовий до переговорів за умови збереження нейтралітету країнами, які будуть брати участь у переговорах.

"Я вважаю, що ці три країни (РФ, США, Франція - УП) повинні продовжити працювати разом над врегулюванням нагірно-карабаського конфлікту, але за умови, що вони залишаться нейтральним", - заявив Алієв.

Зазначимо, що заява пролунала наступного дня після повідомлення МЗС Вірменії, яке привітало переговори Мінської групи в телефонному режимі. У Вірменії заявили, що готові до мирних перемовин за посередництва ОБСЄ.

Мінська група закликала лідерів Вірменії та Азербайджану "негайно взяти на себе зобов’язання відновити предметні переговори, добросовісно та без передумов".

Як повідомляв APnews раніше, на кордоні між Азербайджаном та Вірменією 27 вересня знову спалахнули бойові дії із застосуванням авіації, танків і артилерії.

При цьому Вірменія оголосила воєнний стан і загальну мобілізацію. У свою чергу, Азербайджан оголосив воєнний стан і комендантську годину в окремих районах.

За даними Міноборони Азербайджану, за 27 вересня ВС Вірменії втратили понад 550 осіб убитими та пораненими, 22 танки та іншої бронетехніки, 15 зенітно-ракетних комплексів 9К33 "Оса", 18 безпілотників, 8 артилерійських установок, а також три склади з боєприпасами. У свою чергу Вірменія заявила про знищення чотирьох азербайджанських вертольотів, десяти танків і БМП, 15 безпілотників.

Новини партнерів

У Києві під час роботи зарізали адміністратора продуктового магазину
Кількість загиблих внаслідок пожеж на Луганщині зросла до 11 осіб

Найпопулярніше за тиждень