Вирішальна гра для Шевченка: прогноз на матч Ліги Націй Швейцарія - Україна

Вирішальна гра для Шевченка: прогноз на матч Ліги Націй Швейцарія - Україна
Ексклюзив
Читать на русском

Саме від гри зі швейцарцями залежить, чи вдасться Україні зберегти прописку у вищому дивізіоні Ліги Націй.

Черговий розіграш Ліги Націй добігає кінця. Збірній України залишилося провести всього один матч - проти Швейцарії на виїзді. І так вже вийшло, що саме від цієї гри буде залежати, в якому дивізіоні синьо-жовті гратимуть в наступний раз: залишаться в еліті або відкотяться на дивізіон нижче. Редакція APnews розповість, чого варто чекати від матчу Швейцарія - Україна, в якому кожна з команд ризикує опинитися на четвертому місці в разі поразки.

Швейцарія

Швейцарія в 2020-му році не перемогла ні в одному матчі, але при цьому примудрилася набрати очки в матчах з Німеччиною та Іспанією. Та й взагалі швейцарці за підбором виконавців як мінімум виглядають не гірше за Україну (особливо з огляду на нинішні проблеми синьо-жовтих через COVID-19).

В плюс команді Петковича грає ще й те, що основні виконавці "Наті" в строю і готові допомогти команді вибити Україну з еліти європейського футболу. Просто нагадаємо, що в першому матчі збірна України хоч і перемогла, але зробила це з величезними труднощами.

Орієнтовний склад: Зоммер, Родрігес - Аканджі - Ланг, Цубер - Джака - Касамі - Фернандеш, Сеферович - Шакірі - Емболо.

Україна

Збірна України в останніх шести матчах здобула лише одну перемогу (мінімально обігравши Іспанію будинку). Здавалося б, команда переживає кризу, але тут варто враховувати кілька моментів. По-перше, суперники нашої команди в цих матчах були досить серйозними (Франція, двічі Іспанія і Німеччина). По-друге, в цей період потрапили дві товариські гри (Франція та Польща). Нарешті, по-третє, команда Андрія Шевченка жодного разу (за винятком переможної гри зі Швейцарією на початку розіграшу) не виходила на поле в найсильнішому складі - все через проблеми з коронавірусом.

Зараз ситуація не краща (через COVID-19 вилетіли основні вінгери Циганков і Ярмоленко, а також гравці найближчій ротації - Макаренко і Соболь). Але вже можна говорити, що тренерський штаб навчився перекроювати склад так, щоб на поле виходили найсильніші виконавці.

Головним плюсом в даній ситуації можна вважати повернення в лад основної трійки в центрі поля - Степаненко, Зінченко і Малиновський здатні давати необхідний рівень працездатності і техніки. Також вселяє оптимізм і гра українців в атаці в матчах з німцями і поляками. В обох зустрічах синьо-жовті награли більше, ніж на один гол Яремчука. Залишається сподіватися, що в матчі з рівним суперником в офіційному турнірі Яремчук і компанія зможуть реалізувати свої моменти - в тому, що їм вдасться ці шанси створити, ніхто вже не сумнівається.

Орієнтовний склад: Пятов, Михайличенко - Матвієнко - Забарний - Конопля, Степаненко - Малиновський - Зінченко, Зубков - Яремчук - Марлос.

Котирування букмекерів на матч:

КонтораШвейцаріяНічияУкраїна
Favbet1.733.855.1
PariMatch1.713.95.1
Marathon1.713.94.8
ФанСпорт1.723.884.68

Де дивитися матч Швейцарія - Україна

  • Телеканал "Україна"
  • Телеканал "Футбол 1"
  • OTT-сервіс oll.tv

Ставки на матч Швейцарія - Україна

Збірна Швейцарії в минулому матчі з Україною забила один гол, і не можна сказати, що це незвично низька результативність для "Наті". У семи останніх матчах в Лізі Націй щвейцарці всього раз забили більше одного гола за гру. До того ж ставка "Швейцарія ТМ 1,5" йде з коефіцієнтом 2.01.

Водночас в матчах з Україною зазвичай весело в плані голів. У п'яти з шести останніх матчів в Лізі Націй за участю синьо-жовтої команди забивалися більше двох голів. Тому загальний "ТБ 2,5" з коефіцієнтом 1.93 виглядає дуже привабливо.

Нагадаємо, що в попередній грі збірна України, попри класну гру на старті матчу і в цілому впевнено виступати, програла збірній Німеччини. На гол Романа Яремчука німці відповіли точним ударом Сані і дублем Вернера.

Новини партнерів

«Це неможливо!»: ресторатор розніс МОЗ за пораду бізнесменам знайти іншу роботу
Пори року помінялися місцями. Кліматолог пояснила, чому Україну чекає аномальна зима

Найпопулярніше за тиждень