Він сам нас викликав: СБУ опублікувала заяву з приводу Чауса

Він сам нас викликав: СБУ опублікувала заяву з приводу Чауса
Читать на русском

Коментар СБУ.

Служба безпеки України заявляє, що не "викрадала" колишнього суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса, а діяла в межах закону та своїх повноважень.

Таке повідомлення опубліковала прес-служба СБУ, передає APnews.

В СБУ стверджують, що 30 липня на гарячу лінію служби звернулася особа, яка повідомила, що до однієї з селищних рад Вінницької області прибув чоловік, який представився Миколою Чаусом, і попросив викликати саме співробітників СБУ.

Вказано, що згодом слідчі СБ України отримали від Миколи Чауса дані, які свідчать про його викрадення, позбавлення волі та застосування до нього інших протизаконних дій.

Наголошується, що у зв’язку з відповідною заявою щодо пана Чауса "вжито заходів для забезпечення його безпеки".

"Зважаючи на його фізичний і моральний стан після тривалого позбавлення волі, наразі йому надається необхідна медична допомога. Про це окремо поінформовано дружину пана Чауса, слідчі СБУ знаходяться в постійному контакті з його родичами. Служба безпеки України вживає необхідних заходів для встановлення всіх обставин викрадення екссудді Чауса, позбавлення його волі та встановлення осіб, які це скоїли", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 30 липня екссуддя Чаус, якого в квітні 2021 року викрали невідомі, з'явився у селі Мазурівка на Вінниччині. Чауса затримали співробітники Служби безпеки.

У НАБУ закликали передати підозрюваного детективам, оскільки саме вони розслідують справу щодо екссуді і розшукують його. Пізніше з'явилися відео, на якому Антикорупційне бюро намагається зупинити автомобіль СБУ з Чаусом.

Новини партнерів

В Україну доставили ще 1,5 млн доз вакцини CoronaVac
Еліна Світоліна завоювала бронзу на Олімпійських іграх в Токіо

Найпопулярніше за тиждень