Віктор Лозінський виграв вибори на Кіровоградщині: він сидів за вбивство

Віктор Лозінський виграв вибори на Кіровоградщині: він сидів за вбивство
Читать на русском

Віктор Лозінський переміг у тому ж районі, де скоїв убивство.

Екс-нардеп Віктор Лозінський отримав перемогу на виборах глави Підвисоцького ОТГ Голованівського району Кіровоградської області. Про це повідомляє APnews з посиланням на ВВС News Україна.

Політик йшов на вибори як самовисуванець. Головним конкурентом Лозінського був "слуга народу" Сергій Баліцький, який має бізнес в тому ж регіоні.

Як уточнює ЗМІ, Підвисоцька ОТГ відноситься до Голованівського району, де у 2009 році Віктор Лозінський і скоїв вбивство.

Про яке вбивство йде мова?

16 червня 2009 р. поблизу смт Голованівськ нардеп від фракції БЮТ Віктор Лозінський вбив місцевого жителя Валерія Олійника. Згодом політик намагався довести, що це була самооборона, однак суд вирішив інакше: у 2011 р. на той момент вже екс-депутат був засуджений до 15 років позбавлення волі.

У 2012 році апеляційний суд пом'якшив вирок до 14 років. Ще через рік Вищий спецсуд змінив статтю звинувачення з вбивства на хуліганство, що зменшило термін ув'язнення до 10 років.

Чому з Віктора Лозінського зняли судимість?

У червні 2014 р. Віктор Лозінський вийшов на свободу "за станом здоров'я", проте після втручання Генпрокуратури він був змушений повернутися до місця ув'язнення.

Через два роки українське правосуддя проявило чергові чудеса: Лозінському перерахували термін ув'язнення за "законом Савченко", згідно з яким день в СІЗО вважається за два, і він вийшов на свободу.

У травні 2019 р. Дніпровський районний суд Києва повністю зняв судимість з Віктора Лозінського.

Читайте також:

Новини партнерів

Активістка Femen з вішалкою в руках повністю роздяглася під посольством Польщі в Києві
Два ключових гравця "Динамо" захворіли коронавірусом перед матчем ЛЧ

Найпопулярніше за тиждень