Викликає проблеми з кишківником: новий штам коронавірусу "Лямбда" зафіксували в Чехії

Викликає проблеми з кишківником: новий штам коронавірусу "Лямбда" зафіксували в Чехії
Читать на русском

Варіант коронавірусу, який отримав назву "Лямбда", був вперше виявлений в Перу ще в серпні минулого року

Не встигли країни вжити заходів проти поширення штаму коронавірусу "Дельта", як світові став погрожувати штам "Лямбда", який впритул підібрався до Європи. Так перший випадок вже зафіксований в Чехії.

Про це APnews повідомляє з посиланням на місцеві ЗМІ.

Крім того, наголошується, що в країні на цей момент лабораторії підтвердили сотні випадків дельта-варіанту коронавірусу. Виявлено випадки й "бразильської" Гамми й "південноафриканської" Бети. Але найбільше випадків становить британська мутація.

Відзначимо, вперше штам COVID-19 "Лямбда" був виявлений в Перу. Причому ще в серпні минулого року. Зараз в цій країні Південної Америки він виявлений у 82% всіх заражених коронавірусною інфекцією.

Експерти відзначають, що цей варіант має багато мутацій в білку шипа вірусу, що може впливати на швидкість його передачі. Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що "Лямбда" може бути більш заразним, ніж звичайний COVID-19.

На жаль, у вчених поки вкрай мало інформації щодо даної мутації. Але фахівці з Південної Америки заявляють, що "Лямбда" може частіше викликати проблеми з кишківником, ніж інші штами.

Раніше APnews повідомляв, Чехія буде платно вакцинувати іноземців від COVID-19.

Новини партнерів

У Польщі труп українки виявили в річці за допомогою гелікоптера
COVID-сертифікат в Україні можна отримати і без проходження курсу вакцинації – ЦГЗ

Найпопулярніше за тиждень